В Житомирській області за добу у приватних домоволодіннях згоріло 6,5 т сіна та соломи. Рятувальники закликають дотримуватися правил пожежної безпеки

В Житомирській області за добу у приватних домоволодіннях згоріло 6,5 т сіна та соломи. Рятувальники закликають дотримуватися правил пожежної безпеки

22.07.15 08:05 0 674
20 листопада о 12:10 на пункт зв’язку 18-ї державної пожежно-рятувальної частини смт Ємільчине від сільського голови надійшло повідомлення про загорання сінника, що знаходиться у приватному домоволодінні в селі Симаківка. На момент пожежі, господарів вдома не було, помітили займання перехожі.

Прибулі на місце події рятувальники з’ясували, що полум’я розповсюдилось на копицю сіна, яка знаходилась поруч з палаючою сінником. Вже о 12:35 працівники ДСНС локалізували пожежу та не допустили перекидання вогню на розташований неподалік житловий будинок, хоча за умов вітряної погоди така загроза існувала. О 16:10 пожежа була повністю ліквідована. Вогнем знищено близько 5т сіна та сінник.

Не виключено, що займання могло статися через занесення стороннього джерела запалення. Однак остаточна причина наразі встановлюється.

О цій же порі вогнеборці Олевського району виїхали на виклик в смт Бучмани, де на відкритій території житлового сектору горіла копиця соломи. Менше ніж за пів години, зусиллями бійців ДСНС пожежа була повністю ліквідована. Вогнем знищено 1,5т сухої рослинності.

Рятувальники застерігають не використовувати відкритий вогонь (сірники, свічки, запальнички) у місцях складування кормів, соломи, для підсвічування на горищах та інших місцях. Важливо пояснювати дітям до чого можуть призвести пустощі з вогнем і не допускати, щоб до їхніх рук потрапляли сірники чи запальнички. Дозвілля дітей має бути контрольованим з боку дорослих. За умов вітряної погоди вкрай небезпечно кидати у траву, на узбіччя непогашені недопалки, а також розводити багаття, оскільки найчастіше це обертається займанням легкозаймистих дерев’яних господарських споруд, сухих кормів та нищівними пожежами в екосистемах.

У ДСНС у Житомирській област
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Закарпаття: судитимуть ...

КОМЕНТАРІ