На Ужгородщині в канаві виявили мінометну міну часів Другої світової війни

На Ужгородщині в канаві виявили мінометну міну часів Другої світової війни

22.07.15 16:40 0 631
По всій території Закарпаття і через 70 років після завершення Другої світової війни продовжують виявляти вибухонебезпечні предмети. 20 липня подібну знахідку зафіксували в с. Часлівці Ужгородського району. На ВНП натрапили робітники під час викопування канави під газопровід. Усвідомивши небезпеку, вони о 14:30 повідомили про подію до оперативно-рятувальної служби.

Для очищення території від вибухонебезпечних предметів до с. Часлівці прибули фахівці групи піротехнічних робіт Аварійно-рятувального загону спецпризначення. Знайдений ВНП виявився мінометною міною калібром 160 мм часів Другої світової війни. Її вилучили з землі й транспортували на військовий полігон у с. Оріховиця, де о 17:00 знищили.

Шановні закарпатці! Будьте обережні під час проведення земляних робіт, адже будь-якої миті ви можете натрапити на вибухонебезпечний предмет. Якщо ви знайшли підозрілу річ, у жодному разі не чіпайте її руками і не намагайтеся самостійно знешкодити вибухівку. Замість цього розмістіть поруч із місцем знахідки попереджувальні знаки (огорожу, червону стрічку тощо) й повідомте про виявлений ВНП до служби порятунку за номером 101.

У ДСНС України у Закарпатській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Міський голова Микола ...
Наступна новина: У Львові водій ...

КОМЕНТАРІ