В Чернігівській області на засіданні Колегії рятувальники підбили підсумки роботи за півріччя

В Чернігівській області на засіданні Колегії рятувальники підбили підсумки роботи за півріччя

22.07.15 14:14 0 624
20 липня у Чернігові в обласному Управлінні Держслужби України з надзвичайних ситуацій відбулось засідання Колегії. Під головуванням начальника Управління Юрія Бреуса були підбиті підсумки роботи оперативно-рятувального гарнізону за 6 місяців 2015 року. В даному заході взяли участь керівний склад апарату Управління, підпорядкованих загонів, міських та районних підрозділів, а також представники обласної ради ветеранів.

Відкриваючи засідання Колегії, Юрій Бреус зазначив: "Протягом півріччя апаратом та підрозділами Управління проведений комплекс заходів з реалізації державної політики у сфері запобігання та ліквідації надзвичайних ситуацій природного й техногенного характеру. Всі завдання, що покладені на нас, виконані. Пожежно-рятувальними підрозділами області здійснено 1291 виїзд на гасіння пожеж, 29 - по фактам виявлення населенням вибухонебезпечних предметів часів Великої Вітчизняної війни в ході чого знешкоджено 274 боєприпаси, 13 - на ліквідацію наслідків та надання допомоги при ДТП. Особовий склад брав участь у гасінні пожежі на нафтобазі ТОВ "Побутрембудматеріали" у Київській області, а також у проведенні заходів щодо недопущення поширення збудника захворювання африканської чуми свиней та ліквідації наслідків негоди, що виникали на території області. З метою підвищення професійної підготовки особового складу проведено 1338 тактичних занять і спеціальних навчань». Також Юрій Бреус ознайомив присутніх з концепцією реформування та розвитку системи ДСНС України, довів ряд нормативно-правових актів, що прийняті на виконання Кодексу цивільного захисту України та директив ЄС.

На Колегії з доповідями виступили перший заступник та заступник начальника Управління. Вони зазначили, що за 6 місяців на Чернігівщині зареєстровано 2 надзвичайні ситуації, 1368 пожеж та 286 надзвичайних подій. Пожежно-рятувальними підрозділами під час гасіння пожеж врятовано 54 особи і матеріальних цінностей загальною вартістю понад 80 млн гривень. Не допущено знищення вогнем 1514 будівель, 45 одиниць автотранспортної техніки та 193 голів худоби.

Проведено роботу щодо розвитку матеріально-технічної бази підрозділів. З цим отримано 6 металошукачів та 2 металодетектори, придбано більше 100 тонн пально-мастильних матеріалів, закуплено для особового складу бойовий та формений одяг на суму понад 70 тис. гривень.

Вживалися заходи щодо покращання стану протипожежного водопостачання в області, організації газодимозахисної служби, готовності підрозділів до дій за призначенням, ведення документів оперативного реагування, утримання техніки та пожежно-технічного обладнання.

Здійснено контроль та надано методичне забезпечення у проведенні 1783 спеціальних об'єктових тренувань з питань цивільного захисту. Перевірено 1167 захисних споруд цивільного захисту.

На виконання розпорядження Кабінету Міністрів України протягом квітня-червня проведено перевірки об’єктів підвищеної небезпеки та об’єктів, які мають стратегічне значення для економіки і безпеки держави.

Серед інших питань, про які йшлося на засіданні Колегії – проведення виховної роботи з особовим складом щодо дотримання дисципліни та запобігання корупційним проявам, реагування на звернення громадян, фінансове забезпечення, проведення наглядово-профілактичної діяльності на об’єктах та інформаційно-роз’яснювальних заходів серед населення щодо профілактики пожеж і надзвичайних подій.

В ході засідання заслухано звіти начальників окремих районних підрозділів щодо організації роботи з виконання покладених завдань на оперативно-рятувальну службу.

Підбиваючи підсумки Колегії, начальник Управління Юрій Бреус поставив ряд завдань щодо профілактики загибелі населення під час купання і пожеж від необережного поводження з вогнем, обладнання об’єктів системами раннього виявлення надзвичайних ситуацій та оповіщення людей у разі їх виникнення, забезпечення населення, яке проживає та працює в зоні можливого хімічного забруднення, засобами індивідуального захисту органів дихання, обладнання об’єктів системами автоматичного протипожежного захисту, покращення матеріально-технічного оснащення пожежно-рятувальних підрозділів, забезпечення їх постійної готовності до реагування на надзвичайні ситуації, дотримання законності і фінансової дисциплін тощо.

Управління ДСНС у Чернігівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ