На Вінничині врегульовано деякі питання надання відомостей з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців

На Вінничині врегульовано деякі питання надання відомостей з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців

23.07.15 16:26 0 656
Наказом Міністерства юстиції України затверджено Порядок отримання відомостей з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців органами державної влади, органами місцевого самоврядування, органами внутрішніх справ, органами прокуратури, органами Служби безпеки України . Згідно документа, як пояснив начальник Головного територіального управління юстиції у Вінницькій області Юрій Круголь необхідно укладення договорів про доступ до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців

За пунктом 1 Порядку він визначає умови та підстави для отримання органами державної влади, органами місцевого самоврядування, органами внутрішніх справ, органами прокуратури, органами Служби безпеки України та їх посадовими особами (далі - користувач) відомостей з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців в електронній формі з метою здійснення ними повноважень, визначених законом.

Відповідно до п.2 Порядку користувач отримує відомості з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців в електронній формі у вигляді виписки, витягу та довідки через офіційний веб-сайт розпорядника Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців.

Згідно з п.3 Порядку доступ користувача до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців (далі - Єдиний державний реєстр) з метою отримання відомостей з нього в електронній формі надається на підставі договору, укладеного між таким користувачем та технічним адміністратором Єдиного державного реєстру шляхом приєднання користувача до договору, що розміщується на офіційному веб-сайті технічного адміністратора Єдиного державного реєстру.

У разі коли користувачем є посадова особа органу державної влади або органу місцевого самоврядування, договір укладається між органом, у якому працює такий користувач, та технічним адміністратором Єдиного державного реєстру.

Пунктом 2 Наказу 466/5 установлено, що до 01 жовтня 2015 року отримання відомостей з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців органами державної влади, органами місцевого самоврядування, органами внутрішніх справ, органами прокуратури, органами Служби безпеки України та їх посадовими особами може здійснюватись відповідно до розділу VІІ Порядку надання відомостей з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців, затвердженого наказом Міністерства юстиції України від 14 грудня 2012 року № 1846/5, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 18 грудня 2012 року за № 2105/22417.

Технічним адміністратором Єдиного державного реєстру є Державне підприємство «Інформаційно-ресурсний центр».

Договір приєднання, інформаційні матеріали, відомості про порядок підключення розміщені на сайті Державного підприємства «Інформаційно-ресурсний центр»/ Головна /Реєстр ЄДР /Користувачам АС ЄДР /Для державних органів або за посиланням http://irc.gov.ua/ua/edr_users_do.

Додаткову інформацію можна отримати за телефонами : +38 044 481-49-30.

Таким чином, з 1 жовтня 2015 р. у органів державної влади / органів місцевого самоврядування буде можливість отримувати відомості з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців виключно в електронній формі та виключно за умови приєднання до договору, що розміщується на офіційному веб-сайті Державного підприємства «Інформаційно-ресурсний центр».

Додатково повідомляємо, що письмові запити на отримання інформації з 1 жовтня 2015 р. із Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців державними реєстраторами прийматись не будуть, оскільки для отримання такої інформації встановлений інший порядок.

Просимо дану інформацію взяти до відома та довести до відома підпорядкованих органів.

З метою уникнення непорозумінь, пов'язаних із застосуванням нового Порядку, необхідно доручити відповідним особам забезпечити укладення даних договорів.

Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Что такое бойлер ...
Наступна новина: На Тернопіллі "Ніхто ...

КОМЕНТАРІ