Житомирщина: рятувальники звертаються до населення області з проханням дотримуватися правил безпечного відпочинку на водоймах!

Житомирщина: рятувальники звертаються до населення області з проханням дотримуватися правил безпечного відпочинку на водоймах!

23.07.15 14:43 0 648
В область повертається спекотна погода. Люди масово вирушають на відпочинок до водойм. Не замислюючись над правилами безпечної поведінки, купаються у необладнаних місцях, нерідко - у стані сп’яніння, пірнають у воду з човнів та урвищ, запливають далеко від берега. Така необачність стає причиною трагічних наслідків. З початком купального сезону трагічно обірвалося життя вже 22 осіб, серед яких 4 дітей! Вдалося врятувати життя 6 мешканцям області.

Аби попередити нещасні випадки під час відпочинку на водоймах, рятувальники радять дотримуватись правил безпечної поведінки. Батькам - не залишати дітей поблизу води без нагляду і переконатися, що їхнє дозвілля буде безпечним. Якщо діти не вміють плавати, не дозволяти їм заходити у воду глибше ніж по пояс, плавати на надувних матрацах або камерах. Трагічно закінчується і пірнання з плотів, човнів, пристаней та інших плавзасобів, а також урвищ. Слід уникати води зі швидкою течією та не запливати далеко від берега.

Після тривалого перебування на сонці не варто пірнати у воду з розбігу, бо різка зміна температури може призвести до судоми кінцівок. Найнебезпечніший ворог відпочиваючих – алкоголь. Під його впливом людина втрачає самоконтроль.

Як свідчить аналіз, трагедії на воді трапляються саме в місцях стихійного відпочинку населення. Купатися безпечно лише там, де є рятувальні пости, а отже і обстежене дно водойм, є можливість своєчасно отримати допомогу, в тому числі і медичну.

Відповідно до рішень органів влади та місцевого самоврядування в області визначено 8 місць масового відпочинку людей на воді (2 - пункти прокату плавзасобів, «Дитячий» та «Дорослий» пляжі у м. Житомирі, пункт прокату плавзасобів та пляж у м. Коростені, по одному пляжу у м. Новоград-Волинський та м. Бердичеві). На зазначених об’єктах організовані сезонні рятувальні пости, які комплектуються рятувальниками з числа особового складу п’яти комунальних аварійно–рятувальних служб, що створені для забезпечення безпеки людей та реагування на надзвичайні ситуації на водних об’єктах області. Тут трагедії, як правило не виникають, вдається вчасно надати допомогу людині, яка опинилася у біді.

Тож, вирушаючи на відпочинок до водойм, дбайте про власну безпеку, бережіть життя не лише своє, а й оточуючих!

Управління ДСНС у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ