Хмельницька область: рятувальники провели планові перевірки щодо забезпечення пожежної безпеки у місцях збирання врожаю

Хмельницька область: рятувальники провели планові перевірки щодо забезпечення пожежної безпеки у місцях збирання врожаю

23.07.15 10:19 0 563
З метою попередження виникнення пожеж і загорянь на хлібних масивах, 21 липня білогірські рятувальники провели профілактичні перевірки на сільськогосподарських об’єктах району. Зокрема, на території сільськогосподарського об’єкту у селі Квітневе особливу увагу звернули на техніку, що працює на полях, та протипожежний стан зерносховищ. Також рятувальники ознайомили працівників сільськогосподарських об’єктів із основними технічними та технологічними причинами виникнення пожеж під час збирання зернових культур та навчали хліборобів діям під час виникнення пожеж. На полі поблизу с. Окіп, де тривають жнива, рятувальники нагадали громадянам, як користуватися вогнегасниками, а також перевірили забезпеченість зернозбиральної техніки засобами пожежогасіння.

Цього ж дня у профілактичні рейди вирушили віньковецькі рятувальники, які під час спілкування з аграріями переконалися, що землероби відповідально ставляться до збирання нового врожаю. Ще до початку жнив вся збиральна техніка, комбайни, трактори, а також машини, що перевозять зерно, були обладнані первинними засобами пожежогасіння, протипожежним інвентарем, справними іскрогасниками. Трактористи, комбайнери, їх помічники та інші особи, задіяні на роботах із збирання врожаю, в обов’язковому порядку, пройшли протипожежний інструктаж.

Щодня перевіряють місця збирання та зберігання врожаю зернових культур й красилівські рятувальники, які особливу увагу звертають на виконання аграріями всіх необхідних протипожежних заходів, а – це обкошування та оборювання хлібних масивів, встановлення попереджувальних знаків про заборону паління і користування відкритим вогнем поблизу ланів. Також ретельно перевіряють дотримання правил експлуатації машин та агрегатів, наявність вогнегасників та обов’язкове чергування пристосованої до гасіння пожеж техніки.

Попереджають про недопущення спалювання пожнивних залишків та закликають людей бути пильними та обачними на жнивному полі й старокостянтинівські рятувальники, які 21 липня провели планові перевірки з питань виконання протипожежних заходів на території Огієвецької та Радковецької сільських рад.

Шановні громадяни! Пам’ятайте: у разі виникнення загорання чи пожежі слід телефонувати за номером екстреного виклику 101.

ГУ ДСНС України

у Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Волині співробітники ...

КОМЕНТАРІ