Хмельниччина: відкрито гемодіалізний центр на базі Старокостянтинівської лікарні

Хмельниччина: відкрито гемодіалізний центр на базі Старокостянтинівської лікарні

23.07.15 14:16 0 636
Відбулося відкриття 4-го гемодіалізного центру Хмельницької області на базі Старокостянтинівської центральної районної лікарні. Відкрити відділення приїхав голова обласної держадміністрації Михайло Загородний, голова обласної ради Іван Гончар, директор Департаменту охорони здоров'я ОДА Яків Цуглевич, голова районної державної адміністрації Михайло Яснюк, голова районної ради Олександр Коханюк, медичні працівники регіону.

Михайло Загородний привітав медиків Старокостянтинівщини із гарною подією. Він подякував усім за спільну роботу спрямовану на покращення якісного медичного обслуговування населення. До з районного бюджету виділялось щороку близько 90 тисяч гривень, щоб забезпечити підвіз хворих до Хмельницького на гемодіаліз. Голова облдержадміністрації також запевнив, що спільна робота буде продовжуватись. Найближчим часом в Старокостянтинівську центральну районну лікарню планується передати нове рентгенівське обладнання.

Михайло Загородний також оглянув кабінет комп'ютерної томографії та медичну лабораторію.

Хворим на ниркову недостатність допомога надається на базі гемодіалізного відділення Хмельницької обласної лікарні, який є обласним консультативно-методологічним центром з екстракорпоральних та еферентних методів детоксикації, лікування гострих отруєнь, недостатності функції нирок і печінки. Для проведення діалізу відділення оснащені апаратами для проведення гемодіалізу та системи очищення води. Впровадження нових технологій діалізного лікування, які відповідають міжнародним стандартам, дало змогу лікувати хворих в амбулаторному режимі, продовжити та суттєво підвищити якість життя хворих.

Хмельниччина вважається однією з найкращих областей, де виконується ця непроста процедура. На вона має 39 діалізних місць: в Хмельницькій обласній лікарні у відділенні гемодіалізу працюють 15 апаратів у чотири зміни, у м. Кам'янець-Подільський та Шепетівський ЦРЛ - по 10. У Староконстянтинівській центральній районній лікарні відтепер запрацює в дві зміни 4 діалізних апарати, що забезпечить потребу в проведенні діалізу для 16 пацієнтів.

Нове відділення відкривається з метою розвантаження, роботи гемодіалізного відділення обласної лікарні. На це виділено 6 кімнат в приміщенні Старокостянтинівської центральної районної лікарні, зареєстровано 12,5 посад медичних працівників. На ремонт лікарня отримала 350 тис гривень спонсорської допомоги. У відділенні детоксикації функціонуватиме 5 діалізних ліжок, на данний час є 4 апарати та заплановане одне резервне. Відділення гемодіалізу буде приймати хворих з м. Старокостянтинів та Стракостянтинівського, Красилівського, Старосинявського районів.

За минулий рік в Хмельницькій області на діалізних хворих було використано 18 млн. гривень державних коштів, що в середньому складало біля 200 тис. гривень на одного хворого на рік. У цьому році заплановано використати 49 млн. гривень, що будуть спрямовані на закупівлю витратних матеріалів для роботи апаратів штучної нирки. Крім цього, на 400 тис. гривень заплановано закупівлю медичних препаратів для корекції анемії.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Закарпаття: рятувальники ...

КОМЕНТАРІ