Ірина Сех: "Ляшківець" Адрущенко втікає від відповідальності за наклепи"

Ірина Сех: "Ляшківець" Адрущенко втікає від відповідальності за наклепи"

23.07.15 09:48 0 825
20 липня 2015 року колишній кандидат у народні депутати України від "Радикальної партії Ляшка" у 119-му виборчому окрузі Андрій Андрущенко знову не прийшов на засідання суду за позовом члена Політради ВО "Свобода" Ірини Сех.

Цього разу слухання справи мало відбутися в Буському районному суді на Львівщині. Відповідач не спромігся навіть пояснити причину своєї відсутності.

За словами Ірини Сех, Андрущенко свідомо затягує розгляд справи: "Звичайно, я зацікавлена якнайшвидше поставити крапку в цій справі. Однак у цьому не зацікавлений Адрущенко, який, очевидно, боїться справедливого рішення. Але як би він не втікав від відповідальності – я знайду правду, й Андрущенко буде змушений спростувати свої наклепи проти мене".

Нагадаємо, Ірина Сех подала до суду позов про захист честі й гідності, в якому просить суд зобов'язати А.Андрущенка спростувати наклепи на її адресу. Як ідеться в позові, під час здійснення виборчої агітації відповідач замовив і поширив агітаційну листівку під назвою "Час єднатись", яка містить неправдиві відомості та протиправні звинувачення на адресу Ірини Сех у корупційних злочинах (це, зокрема, твердження, що вона "причетна до вирубування та розкрадання лісів", "на посаді голови ЛОДА розпродувала озера нашого краю").

Ірина Сех просить суд визнати недостовірною поширену інформацію та зобов'язати відповідача виготовити та розповсюдити в межах виборчого округу № 119 (Бродівський, Буський, Радехівський райони, частина Кам'янка-Бузького району Львівської области) листівки аналогічного формату тиражем 10 000 примірників із текстом резолютивної частини судового рішення, а також стягнути з відповідача відшкодування за завдану моральну шкоду в розмірі 50 000 гривень.

Перше засідання суду мало відбутися 22 листопада 2014 року, однак Ірині Сех повідомили про це постфактум – на листі з повідомленням стояла дата відправлення 23 листопада. Згодом суддя, який мав розглядати справу, взяв самовідвід. Новий суддя призначив слухання на 18 грудня. 18 грудня відповідач Андрій Андрущенко не прийшов на засідання, тож слухання перенесли на 23 грудня.

23 грудня А.Андрущенко знову не прийшов на засідання суду за позовом свободівки. Натомість він надіслав заяву про відвід усього Кам'янка-Бузького районного суду. Як він пояснив у своєму листі, Ірина Сех, мовляв, може чинити тиск на суд, оскільки була народним депутатом. У результаті під час засідання суддя, яка веде справу, взяла відвід. 22 січня і 5 лютого Андрущенко знову не прийшов на суд. За заявою "ляшківця" справу передали до Жовківського районного суду, однак позивач оскаржив це рішення в Апеляційному суді, адже за законом справу мали передати до найближчого суду. Відтак справедливі вимоги позивача задовольнили й справу передали до Буського районного суду.

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: 2 серпня у Чернігові ...

КОМЕНТАРІ