В Чернігівській області рятувальники провели навчання по гасінню пожежі на нафтобазі

В Чернігівській області рятувальники провели навчання по гасінню пожежі на нафтобазі

23.07.15 14:49 0 578
22 липня у м. Чернігові на території нафтобази ДП "Комбінат "Айстра" рятувальники Управління ДСНС в області провели тактико-спеціальні навчання, головною метою яких було перевірити дії адміністрації об’єкта із зберіганням легкозаймистих рідин під час виникнення надзвичайної ситуації, а також на практиці відпрацювати порядок спільних дій щодо проведення аварійно-рятувальних робіт та гасіння великих та складних пожеж.

За легендою навчань, пожежа виникла в одному з резервуарів з дизельним паливом об’ємом 5000 куб. м., утворилася загроза поширенню полум'я на сусідні ємності. За підвищеним номером виклику на місце події прибули пожежно-рятувальні підрозділи У ДСНС у Чернігівській області, розгорнув роботу штаб з ліквідації надзвичайної події. Після проведення розвідки та оцінки ситуації, рятувальники встановили пожежні автоцистерни на вододжерела, проклали рукавні лінії та подали на охолодження палаючого та сусідніх резервуарів потужні водяні стволи. За допомогою пожежної автодрабини, вогнеборці забезпечили подачу повітряно-механічної піни на дах палаючого резервуару та успішно провели пінну атаку.

Одночасно з цим, на спеціально відведеній безпечній території рятувальники провели розгортання зведеного загону Управління та встановили наметове містечко де розташували пересувний пункт управління, намети медичної служби, а також для відпочинку та харчування особового складу.

Умовна пожежа ліквідована. Для її гасіння було задіяно 7 одиниць пожежно-рятувальної та спеціальної техніки, а також 24 чоловіка особового складу.

Підвів підсумки навчань керівник обласного Управління ДСНС полковник служби цивільного захисту Юрій Бреус, який зазначив, що загальна мета, яка ставилася перед рятувальниками та адміністрацією об’єкта була досягнута. Особовий склад пожежно-рятувальних підрозділів зміг практично відпрацювати питання взаємодії під час проведення аварійно-рятувальних робіт та гасінню великих та складних пожеж. Були і деякі несуттєві недоліки, проте для того і проводяться такі навчання, щоб їх не було під час виникнення реальних надзвичайних ситуацій.

УДСНС у Чернігівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Львівська область: ...
Наступна новина: В ДТП на Волині загинуло ...

КОМЕНТАРІ