У Рівненській області проведено навчання з ліквідації наслідків ураження тварин вірусом африканської чуми

У Рівненській області проведено навчання з ліквідації наслідків ураження тварин вірусом африканської чуми

23.07.15 12:19 0 616
21 липня на навчальному полігоні аварійно-рятувального загону спеціального призначення ГУ ДСНС України у Рівненській області відбулися спільні навчання рятувальників та працівників управління ветеринарної медицини в Рівненській області з ліквідації умовної надзвичайної ситуації, пов’язаної з масовою загибеллю свиней, уражених вірусом африканської чуми.

Метою проведення навчань було підвищення організації спільних дій при виникненні надзвичайних ситуацій та ліквідації їх наслідків в осередках біологічного зараження, вдосконалення практичних індивідуальних та групових навичок при спалаху африканської чуми свиней.

Під час тренування були відпрацьовані практичні дії з питань збору та утилізації заражених тварин. Відпрацювались дії щодо спеціальної та санітарної обробки особового складу задіяного при проведенні робіт. Після проведення утилізації умовних загиблих свиней шляхом спалювання у визначеному місці, рятувальники провели спеціальну обробку місцевості.

Після завершення практичної фази учасники навчання переглянули навчальний фільм про вірус африканської чуми, щоб закріпити отримані на практиці знання та навички.

За словами начальника управління з реагування на надзвичайні ситуації Головного управління ДСНС України у Рівненській області полковника служби цивільного захисту Сергія Павловського, спільне тренування пройшло успішно, мета тренування досягнута, підрозділи відомств отримали практичні навички з питань виконання протиепізоотичних та карантинних заходів в осередку надзвичайної ситуації.

ГУ ДСНС України у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Сергій Тарашевський: ...
Наступна новина: На Хмельниччині діалог з ...

КОМЕНТАРІ