Прокуратура Рівного вимагає звільнити чиновника-корупціонера

Прокуратура Рівного вимагає звільнити чиновника-корупціонера

23.07.15 15:10 0 643
Прокуратурою міста Рівного внесено подання голові Рівненської обласної ради щодо проведення службового розслідування за фактом використання головним лікарем КЗ «Рівненський обласний спеціалізований будинок дитини» своїх службових обов'язків у власних інтересах.

Встановлено, що посадовець порушив вимоги Закону України «Про засади запобігання і протидії корупції» та не повідомив Рівненську обласну раду про наявність конфлікту інтересів під час підписання ним наказу про преміювання самого себе у розмірі двох посадових окладів, в результаті чого отримав кошти у розмірі понад 8 тисяч гривень.

— Після того, як суд розглянув протокол про корупційне правопорушення та визнав головного лікаря Рівненського обласного будинку дитини винним у вчиненні адміністративного корупційного правопорушення, передбаченого ст.172- 7 КУпАП (порушення вимог щодо повідомлення про конфлікт інтересів прокуратура Рівного одразу внесла подання щодо вирішення питання про доцільність перебування останнього на посаді, — розповів прокурор м. Рівного Тарас Ільящук. — Ми наполягали на тому, що неправомірні дії посадової особи нанесли не тільки матеріальних збитків комунальному закладу, а й завдали шкоди авторитету органів місцевого самоврядування та підірвали довіру до них.

Однак, Рівненська обласна рада вирішила обмежитись лише доганою, а не звільненням корупціонера, який і на даний час перебуває на посаді.

Прес-служба прокуратури Рівненської області Tweet
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В ДТП на Волині загинуло ...
Наступна новина: Понад 7 тисяч ...

КОМЕНТАРІ