У Рівненській області піротехніки ДСНС знешкодили небезпечні  боєприпаси часів війни

У Рівненській області піротехніки ДСНС знешкодили небезпечні боєприпаси часів війни

23.07.15 09:18 0 605
21 липня о 16:50 від працівників Костопільського лісництва за номером «101» поступило повідомлення, що під час здійснення обходу лісогосподарства, в 11 кварталі було виявлено невідомий предмет. Того ж дня, за вказаною адресою на місце події виїхала група піротехнічних робіт ГУ ДСНС в області.

Під час обстеження предмету було встановлено, що це мінометна міна калібру 82 мм часів Другої Світової війни. У ході обстеження прилеглої території інших вибухонебезпечних предметів виявлено не було. Міна була успішно знешкоджена у безлюдному місці.

Того ж дня о 19:00 від місцевого жителя поступило повідомлення, що в м. Костопіль, на березі річки Замчисько неподалік стадіону «Колос» виявлено предмети схожі на снаряди. Прибувши за адресою, фахівці ДСНС встановили, що це два артилерійські снаряди калібру 88 мм та одна протитанкова граната часів Другої Світової війни. Боєприпаси були у бойовому стані та становили реальну загрозу жителям міста. У разі несанкціонованого втручання радіус розльоту осколків сягнув би понад 400 метрів. Інших вибухонебезпечних предметів виявлено не було. З дотриманням необхідних мір безпеки боєприпаси було вивезено у кар’єр та знешкоджено.

ГУ ДСНС у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Учасники благодійного ...

КОМЕНТАРІ