РНБО розглядає додаткові заходи щодо запровадження безвізового режиму між Україною та Європейським Союзом

РНБО розглядає додаткові заходи щодо запровадження безвізового режиму між Україною та Європейським Союзом

23.07.15 12:58 0 625
Рада національної безпеки та оборони розглядає виконання Плану дій щодо лібералізації Європейським Союзом візового режиму для України.

Президент нагадав, що Європейська Комісія до кінця 2015 року має узагальнити результати виконання Україною критеріїв Плану та підготувати відповідну доповідь. Низка вимог Єврокомісії торкається питань національної безпеки.

Зокрема, РНБО планує обговорити схему інтегрованого управління кордонами. Насамперед, йдеться про обмін базами даних між правоохоронними органами та спільний доступ до них, а також доступ до баз Інтерполу із забезпеченням їхньої технічної сумісності та можливості використання у режимі віддаленого доступу. «Маємо обговорити, як у пунктах пропуску через державний кордон запровадити спільне патрулювання та здійснення спільних перевірок з нашими європейськими партнерами», – сказав Президент. Він нагадав, що вже є позитивний досвід на придністровській ділянці україно-молдовського кордону.

«Все це має вилитися у рішення «Про додаткові заходи щодо запровадження безвізового режиму між Україною та Європейським Союзом», де передбачено десятки оперативних завдань для ключових міністерств та відомств, від яких залежить виконання плану. Насамперед, йдеться про МВС та МЗС», – сказав Глава держави.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Міський голова Микола ...
Наступна новина: Брюховичі : виявлено ...

КОМЕНТАРІ