У лікувальних закладах Тернополя надають медичну допомогу бійцям АТО

У лікувальних закладах Тернополя надають медичну допомогу бійцям АТО

23.07.15 11:40 0 797
Більше 130 учасникам АТО у Тернополі за перше півріччя 2015 року було надано медичну допомогу. Про це під час прес-конференції повідомив начальник відділу охорони здоров’я та медичного забезпечення міської ради Ростислав Левчук.

«Цього року міська рада виділила 360 тис. грн. для забезпечення безоплатного обстеження та лікування учасників АТО. За перші півроку до нас звернулося 134 бійці, серед яких 22-ом було надано хірургічну допомогу, 31 - терапевтичну, 41 - стоматологічну, послуги медичної реабілітації - 6 та іншу медичну допомогу – 34 учасникам АТО», - каже Ростислав Левчук.

Начальник відділу охорони здоров’я також розповів про позабюджетні кошти, які поступають від благодійного фонду. Зокрема, у 2014 році таких коштів для функціонування лікувально-профілактичних закладів міста було майже 9 мільйонів гривень. Їх витрачали, у першу чергу, на придбання медикаментів та медичного обладнання.

«Кошти, які поступають від благодійного фонду, використовуються для придбання медикаментів та перев’язувального матеріалу для надання невідкладної допомоги, придбання реактивів та розхідних матеріалів для лабораторій та дрібного медінструментарію, - додає Ростислав Левчук. - Окрім того, вперше за багато років за рахунок коштів міського бюджету було придбано два флюорографи, два УЗД апарати для дитячої лікарні та лікарні швидкої допомоги, ендоскоп, центрифуги, пральну машинку для лікарні №3, комп’ютери, стоматологічні установки і т.д.»

Також цього року провели капітальний ремонт даху у лікарні швидкої допомоги та ремонт інфекційного корпусу; у лікарні №2 - ремонт системи електропостачання, під’їзних шляхів; у лікарні №3 - ремонт даху котельні, пральні, системи теплопостачання; у дитячій лікарні - відремонтували інфекційне відділення, дезкамери, флюорографічного кабінету; у ТМКЗ «ЦПМСД» - ремонт даху по вул. Острозького,6; у дитячій стоматологічній поліклініці - капітальний ремонт приміщень. Також виділено кошти на реконструкцію амбулаторії по просп. С.Бандери, 72 та реконструкцію терапевтичного корпусу міської комунальної лікарні №3.

Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Луцьку під колеса ...
Наступна новина: Заслужений журналіст ...

КОМЕНТАРІ