Програмісти презентували у Ратуші ІТ-рішення,які зроблять Чернівці привабливішими для туристів

Програмісти презентували у Ратуші ІТ-рішення,які зроблять Чернівці привабливішими для туристів

24.07.15 11:09 0 633
За допомогою ІТ-рішень чернівецьких компаній конкурентоздатність туристичної галузі Чернівців підвищиться. Такий підсумок зустрічі “IT feat екскурсійний туризм”, яка відбулася в Галереї Ратуші 21 липня. На ній йшлося про перспективи та можливості створення нових Інтернет туристично-екскурсійних продуктів та сервісів.

В обговоренні взяли участь представники фонду «Буковина інноваційна», заступник міського голови Марія Порчук, працівники відділу туризму міської ради, програмісти, екскурсоводи та громадські активісти. «Розвиток туризму є одним із пріоритетних завдань, яке стоїть перед нами, – каже Марія Порчук. – Використання новітніх технологій, програмних продуктів дозволить Чернівцям бути конкурентоспроможними у туристичній сфері. Ми бачили позитивний ефект від запровадження інформаційних технологій у Львові, тому дуже важливо не відставати від наших колег, не запозичувати, а розробляти продукт самим. За допомогою ІТ ми привабимо більші потоки туристів і зробимо Чернівці більш доступними у плані всебічної інформації про архітектурні пам'ятки, історію міста, інфраструктуру та культурні події, які в ньому відбуваються. І таким чином популяризуємо Чернівці за межами країни і зробимо їх одним із знакових туристичних центрів». На зустрічі було презентовано два проекти, які міститимуть інформацію про місто, його історію, готелі, ресторації, музеї, нічні клуби та цікаві події. Учасники дискусії обмінялися контактними даними і запланували наступну зустріч, на яку буде запрошено рестораторів і готельєрів.

Довідково:

У Чернівцях працює понад 40 підприємств, основним видом діяльності яких є надання послуг у сфері інформаційних технологій. Майже 40 % з них орієнтовано на внутрішній ринок і беруть участь в IT-проектах для чернівецького бізнесу. Послуги в екскурсійній сфері у Чернівцях надають 30 фахівців туристичного супроводу. Їхня діяльність в основному спрямована на демонстрацію різноманітних об'єктів – пам'яток історії та культури, будівель та споруд, природних об'єктів, місць знаменитих подій, елементів благоустрою міста, тощо. Поєднання стратегічних для Чернівців галузей – ІТ та туризму -сприятиме їх розвитку, активізації міської економіки та суспільно-культурного життя міста.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Как избавится от ...

КОМЕНТАРІ