Чернівецька область: рятувальники навчають громадян правилам безпечного відпочинку на воді

Чернівецька область: рятувальники навчають громадян правилам безпечного відпочинку на воді

24.07.15 14:21 0 640
З 19 по 21 липня в Чернівецькій області через необережне поводження на воді загинуло 5 людей, з них 3 дитини. Усі трагічні випадки ставалися в місцях, які були не призначені для купання. Разом із людьми, які потонули, поруч відпочивали інші громадяни. Вони намагалися допомогти, однак зробити це їм не вдавалося. Це лише зайвий раз підкреслює, що відпочивати слід в тих місцях, де обладнані рятувальні пости. Рятувальники вчасно та професійно допоможуть людині, яка тоне, а при необхідності нададуть долікарську допомогу.

Тому, з метою роз’яснення громадянам правил безпечного відпочинку на воді та задля запобігання нещасним випадкам на водоймах, працівники Управління ДСНС України у Чернівецькій області проводять виїзні попереджувальні рейди по найбільш популярних серед населення стихійних місцях відпочинку на воді. Так, 22 липня такий захід проводився в Чернівцях на березі річки Прут. Через спекотну погоду, яка вже тривалий час утримується в Чернівецькій області, і згідно прогнозу, утримуватиметься й надалі, в будь-який час дня можна побачити як поблизу річки відпочивають чимало чернівчан та гостей обласного центру. Під час рейду рятувальники провели інформаційно-роз’яснювальну роботу з усіма відпочивальниками щодо важливості дотримання правил безпеки. Так, наприклад, краянам розповіли, що при відпочинку на воді забороняється розпивати спиртні напої, адже людина в нетверезому стані не може чітко скоординувати власні дії, що може призвести до біди. Окремо фахівці Управління ДСНС звернулися до батьків, які відпочивали поблизу ріки разом з дітьми. Рятувальники наголосили на важливості постійного контролю за дітьми, оскільки дитяча поведінка є непередбачуваною. Разом з цим, рятувальники закликали всіх людей відпочивати лише у спеціально визначених для цього місцях. «Ніхто не застрахований від нещасних випадків, тож якщо ви відпочиваєте в не обладнаних для цього місцях, ви залишаєтеся один на один з небезпекою. Те, що поруч відпочивають інші люди, не дає повної гарантії захисту у разі небезпеки. Чим більше людей, тим важче помітити, що хтось потрапив у біду. А рятувальники безпосередньо слідкують за такими випадками. Будьте обачні! Бережіть власне життя та здоров’я!» – говорили рятувальники відпочивальникам. Для того, щоб відпочивальники краще запам’ятали слова рятувальників, їм вручалися листівки з правилами безпеки.

Така роз’яснювальна робота проводитиметься по всій Чернівецькій області і триватиме надалі. «Важливо, щоб громадяни усвідомили, що власна безпека – це насамперед справа самих людей. Лише спільними зусиллями рятувальників та громадян можна запобігти нещасним випадкам на воді. На це і спрямовані такі рейди працівників Управління ДСНС» – зазначив т.в.о. заступника начальника Управління підполковник служби цивільного захисту Сергій Михайлюк.

Прес-служба УДСНС України у Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Вінницькій області ...
Наступна новина: На Львівщині в ДТП потрапив ...

КОМЕНТАРІ