В Житомирській області рятувальники проводять заходи щодо запобігання пожежам на полях під час зернозбиральної кампанії

В Житомирській області рятувальники проводять заходи щодо запобігання пожежам на полях під час зернозбиральної кампанії

24.07.15 14:34 0 623
Зберегти врожай та не дати йому перетворитися на попіл – основне завдання хліборобів і, звичайно, працівників Управління ДСНС України у Житомирській області. Як показує практика, щорічно у цей період в Державі ускладнюється обстановка з пожежами та наслідками від них. Зважаючи на те, що жнивна компанія вже активно триває, працівниками Управління проводять рейдові перевірки забезпечення пожежної безпеки місць збирання, зберігання і переробки продукції врожаю у сільськогосподарських підприємствах.

Цього разу здійснювались перевірки ряду об’єктів агропромислового комплексу Коростенського району.

Безпосередньо під час обстеження ПОСП «Зоря» в селі Стремигород встановлено, що до роботи по збиранню зернових культур залучено п’ять комбайнів. Комбайни забезпечені первинними засобами пожежогасіння згідно норм належності. Водії та комбайнери користуватись вогнегасниками вміють та дії на випадок пожежі знають.

Також працівниками ДСНС зверталась особлива увага чи є на полях смуга оборювання, наявність табличок застерігаючого характеру. Під час спілкування із хліборобами, рятувальники вкотре наголошували про необхідність безумовного виконання усіх вимог пожежної безпеки.

Підводячи підсумок рейдових перевірок, в актовій залі Коростенської райдержадміністрації відбув семінар аграріїв, участь у якому взяло близько 20 керівників сільськогосподарських підприємств району. Перед присутніми виступив виконуючий обов’язки начальника Коростенського міськрайонного відділу У ДСНС в області Сергій Каленюк.

Представник ДСНС звернувся до всіх присутніх та нагадав про заборону спалювання стерні, післяжнивних залишків та неприпустимість використання зернозбиральної техніки без первинних засобів пожежогасіння та справних іскрогасників. Озвучені питання знайшли порозуміння з боку керівників сільгосппідприємств, які в свою чергу запевнили, що докладуть максимум зусиль, аби врожай – 2015 року зберегти від нищівної сили вогню.

В свою чергу Управління ДСНС в області також звертається до громадян відповідально ставитися до збереження урожаю та недопущенню виникнення пожеж на хлібних масивах! Пам'ятайте, що пожежа сама по собі ніколи не виникає, а є наслідком чиєїсь безпечності, недбалості або просто бездіяльності.

У ДСНС у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Сувениры и подарки
Наступна новина: Ремонт холодильной техники

КОМЕНТАРІ