Житомирщина: за добу рятувальниками області ліквідовано 15 пожеж. 1 людина загинула та ще 1 госпіталізована внаслідок спроби самостійного гасіння пожежі

Житомирщина: за добу рятувальниками області ліквідовано 15 пожеж. 1 людина загинула та ще 1 госпіталізована внаслідок спроби самостійного гасіння пожежі

24.07.15 13:54 0 614
Рятувальники наголошували на пожеженебезпечній ситуації у зв’язку з тим, що по встановилася спекотна, вітряна погода. Однак до порад фахівців населення не дослухалося. Найменше займання через пориви вітру миттєво перетворюється на великі пожежі. За минулу добу підрозділами ДСНС Житомирщини ліквідовано 15 пожеж, серед яких 3 в екосистемах північних районів області.

Зокрема, горіла суха трава на землях запасу Сингаївської сільської ради Коростенського району та сухостій і 2 безгосподарчі будівлі у селах Залісся та Клочки Народицького району, розташованих у радіаційно забрудненій зоні. Внаслідок пожеж вигоріла суха трава на загальній площі 6,5 гектарів.

Під час самостійного гасіння пожежі отримала травми літня жінка, 1934 року народження, мешканка села Йосипівка Малинського району. 22 липня в її обійсті змолотили пшеницю. І господиня вирішила спалити післяжнивні залишки – солому. Здійнявся вітер, в бік житлового сектору понеслися тліючі соломинки. Перелякана бабуся почала самотужки гасити пожежу, отримавши при цьому важкі опіки тіла. По сухій рослинності вогонь таки дійшов до обійстя, розташованого в 4-5 метрах від городу. О 13:45 схвильовані сусіди повідомили службу порятунку «101» про те, що горить житловий будинок. Однак на місці події черговий караул рятувальників 30-го професійного пожежного посту застав палаючий дах сараю. О 14:40 зусиллями вогнеборців пожежа була повністю ліквідована.

Господиня перебувала у шоковому стані і відмовлялася від госпіталізації. Викликана на місце події швидка допомога доправила її до Малинської міськрайонної лікарні. Зважаючи на важкий ступінь враження, літню жінку перевезли до опікового відділення Житомирської обласної лікарні з опіками ІІ а, б ступенів 25 відсотків нижньої частини тіла.

Зважаючи на такі гірки уроки людської необачності, рятувальники вкотре застерігають не використовувати відкритий вогонь та не розпалювати багаття у вітряну погоду! Великої шкоди довкіллю завдають і пожежі, спричинені викинутим у траву чи на узбіччя дороги недопалком цигарки або проведенням сільськогосподарських робіт зі спалюванням післяжнивних залишків.

У ДСНС України у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Чернігівській області ...
Наступна новина: Тернопільська область: ...

КОМЕНТАРІ