У Волинській області дати відсіч вогню

У Волинській області дати відсіч вогню

24.07.15 09:28 0 593
Шановні волиняни! У суху спекотну погоду значно збільшується ризик виникнення пожеж в екосистемах та на хлібних масивах, головним чинником яких є людська необережність при поводженні з вогнем. Щоби захистити хліб та ліс від нищівної дії полум’я, кожен повинен дотримуватися правил пожежної безпеки, в жодному разі не спалювати стерню, не розводити багаття в лісах, на торф’яниках та поблизу полів, а також утриматись від паління чи користування відкритим вогнем у цих місцях. Нещодавні події на території Камінь-Каширського р-ну засвідчили: нині, коли знову встановлюється спека, слід бути особливо обережними.

Перебуваючи на відпочинку за містом, господарюючи на присадибних ділянках, прибираючи на прилеглих територіях установ, підприємств та організацій завжди дотримуйтесь правил пожежної безпеки. Пам’ятайте - за самовільне випалювання сухої трави та стерні передбачено не тільки адміністративну, але й кримінальну відповідальність. Згідно зі ст. 245 Кримінального Кодексу України за знищення або пошкодження лісових масивів, зелених насаджень навколо населених пунктів, уздовж залізниць, а також стерні, сухих дикоростучих трав, рослинності або її залишків на землях сільськогосподарського призначення вогнем чи іншим небезпечним способом - караються штрафом від 300-т до 500-т неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк від двох до п'яти років, або позбавленням волі на той самий строк. Ті самі дії, якщо вони спричинили загибель людей, масову загибель тварин або інші тяжкі наслідки, - караються позбавленням волі на строк від п'яти до десяти років.

Пам’ятайте, причиною виникнення пожежі в лісі чи на торф’янику може бути навіть сірник, натомість, аби здолати «червоного півня» необхідні значні людські та матеріальні ресурси.

Якщо Ви помітили пожежу, що розгоряється, спробуйте загасити її підручними засобами: гілками дерев, піском чи водою. Якщо ж не вдається впоратися самотужки - терміново телефонуйте в пожежно-рятувальну службу за номером 101!

Закликаємо усіх волинян бути відповідальними: берегти довкілля, рідний край і його багатства!

Голова облдержадміністрації Володимир Гунчик,

начальник управління ДСНС області Володимир Грушовінчук.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: Тернопілля: спеціалісти ...

КОМЕНТАРІ