Тернопілля: спеціалісти провели моніторинг якості води джерел водопостачання в оздоровчих закладах області

Тернопілля: спеціалісти провели моніторинг якості води джерел водопостачання в оздоровчих закладах області

24.07.15 09:38 0 586
Головним управлінням Держсанепідслужби у Тернопільській області та Державною установою «Тернопільський обласний лабораторний центр Держсанепідслужби України» з метою забезпечення санітарно-еіпідеміологічного благополуччя здійснюється моніторинг якості води джерел водопостачання в оздоровчих закладах.

Перед заїздом третьої зміни був здійснений відбір проб води у всіх 7 оздоровчих закладах, після чого проби були доставлені для проведення досліджень за санітарно-гігієнічними та бактеріологічними показниками до лабораторій ДУ «Тернопільський ОЛЦ ДСЕСУ».

За результатами позитивних досліджень (виявлені загальні колі форми) керівникам таборів «Лісовий дзвіночок» та «Лісовий», що розташовані у Бучацькому районі, а також «Табору Сокіл» (Збаразький район) були надані рекомендації про проведення дезінфекції та промивки каптажів, а також водонапірних башт. Після проведення дезінфекції у вищезгаданих таборах спеціалісти санітарно-гігієнічної лабораторії провели дослідження на вміст залишкового хлору безпосередньо у місці відбору проб (вміст якого в межах 0,3-0,5 мг/дм3, що відповідає санітарним нормам).

На сьогоднішній день якість води джерел водопостачання в оздоровчих закладах відповідає санітарно-гігієнічним нормам та є безпечною для здоров'я дітей.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Івано-Франківщина: в ...

КОМЕНТАРІ