На Хмельниччині радянських воїнів перепоховають у Війтівцях

На Хмельниччині радянських воїнів перепоховають у Війтівцях

24.07.15 15:48 0 642
За рекомендацією обласної міжвідомчої комісії у справах увічнення пам'яті жертв війни та політичних репресій на черговій сесії Війтовецької селищної ради (Волочиський район) прийнято рішення про необхідність перепоховання останків загиблих воїнів у братській могилі в центрі населеного пункту.

22 липня під керівництвом першого заступника голови Волочиської райдержадміністрації В.Коваля відбулося установче засідання районної комісії з питання проведення перепоховання останків загиблих радянських воїнів у селищі Війтівці.

В результаті пошуково-польових робіт групою фахівців Хмельницького обласного осередку культурно-просвітницького благодійного товариства «Меморіал» ім. В.Стуса за вказівкою місцевих жителів було знайдено останки 21-ого радянського солдата та офіцера 24-ого механізованого корпусу, котрі героїчно обороняли від німецько-фашистських загарбників стратегічні залізничний та шосейний вузли біля селища Війтівці 7 липня 1941 року. Завдяки ярликам до посмертних медальйонів вдалося ідентифікувати 9 бійців.

Районна комісія у складі представників підрозділів райдержадміністрації, районної ради, органів місцевого самоврядування, військового комісара району, голови районної ради ветеранів, правоохоронних органів, міжрайонного управління Держсанепідемслужби затвердила план заходів з ексгумації, тимчасового зберігання та урочистого перепоховання загиблих воїнів за належним ритуалом. Відділу культури доручено підготувати необхідний пакет документів та звернутися з клопотанням до обласного органу охорони культурної спадщини про дозвіл на допоховання на пам'ятці історії місцевого значення. Виконання робіт заплановано завершити до 15 жовтня поточного року.

Перепоховання останків радянських воїнів набуває особливого символізму, враховуючи відзначення на державному рівні 70-ї річниці Перемоги над нацизмом у Європі.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ