На Хмельниччині 16-річний підліток обікрав сім'ю найкращого друга

На Хмельниччині 16-річний підліток обікрав сім'ю найкращого друга

24.07.15 16:56 0 629
Попри створене зловмисником «залізне» алібі, правоохоронці довели його причетність до вчинення злочину і вилучили більшу частину викрадених коштів.

16-річний мешканець одного із сіл Віньковецького району у минулому році вже притягувався до кримінальної відповідальності за крадіжки, але на шлях виправлення не став — обікрав квартиру найкращого друга.

Обидва хлопці того дня ловили рибу на місцевому ставку. Дізнавшись, що батьків товариша немає вдома, неповнолітній злодій вирішив скористатися цим. Сказавши, що їде в магазин, він сів на велосипед і попрямував до квартири товариша. Хлопець знав, де ховають ключі, тож спокійно відчинив двері, проник всередину і викрав з квартири 500 гривень.

Та на зворотній дорозі зловмисник загубив викрадені гроші і через деякий час за таким же сценарієм, під приводом поїздки до магазину, повернувся в квартиру і викрав значно більшу суму. Після скоєного повернувся на став і продовжував розважатися з товаришем. Пізніше, коли правоохоронці запитували його про можливу причетність до злочину, хлопець запевняв, що увесь час був на ставу і всі його там бачили.

Але працівникам Віньковецького райвідділу міліції таки вдалося довести, що саме він скоїв крадіжку з квартири. Врешті зловмисник і сам зізнався у скоєному. Загальна сума викраденого склала понад 4,5 тисяч гривень. Частину він витратив, але більшість правоохоронці вилучили і повернули власникам.

Наразі матеріали кримінального провадження, відкритого за ч. 3 ст. 185 «Крадіжка» Кримінального кодексу України, з обвинувальним актом уже спрямовано до суду.

Прес-служба УМВС України

в Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ