На Тернопіллі незабаром в Теребовлі в районній лікарні запрацює комп’ютерний томограф

На Тернопіллі незабаром в Теребовлі в районній лікарні запрацює комп’ютерний томограф

25.07.15 10:44 0 777
Теребовлянська центральна районна лікарня – це заклад, який крокує в ногу з часом. Тут проводяться сучасні ремонти, закупляється нова апаратура.

Як каже в.о.головного лікаря Михайло Никеруй, це не примха, а необхідність, вимога часу. Якісні медичні послуги населенню повинні надаватися не лише в обласних центрах, але й у малих містечках також. Зовсім недавно Михайло Никеруй ділився планами з головою РДА Юрієм Ништою, в яких було придбання для лікарні комп'ютерного томографа. Потреба в цьому обладнанні стояла надзвичайно гостро, інформує прес-служба Теребовлянської РДА.

І ось нещодавно мрія керуючого лікарнею втілилась в життя. Керівництву медичної установи вдалося зацікавити інвесторів в проекті встановлення комп'ютерного томографа у районній лікарні в Теребовлі.

«Ми домовилися: лікарня надає приміщення для кабінету комп'ютерної томографії, а устаткуванням і всім для нього необхідним забезпечує фірма», – пояснив Михайло Никеруй.

ДП "Сіменс Україна" – одна з провідних технологічних компаній України. Постачає обладнання, технології та комплексні рішення для ключових галузей української економіки, в тому числі і охорони здоров'я. Саме «Сіменс Україна» буде орендувати приміщення та обслуговувати комп'ютерний томограф німецького виробництва в районній лікарні на договірній основі. На даний час лікарня подала документи на право оренди. Зроблено оцінку приміщення. «Сіменс Україна» поставляє ці апарати, монтує і відповідно здійснює технічне обслуговування.

Аби на власні очі побачити сучасне й давно очікуване обладнання, в районній лікарні побував голова райдержадміністрації Юрій Ништа. Він оглянув кімнату для пацієнтів, сам томограф, приміщення, де працюватимуть фахівці.

Зі слів Михайла Никеруя, наявність в районній лікарні такого обладнання дає нові діагностичні можливості, адже сучасний лікар повинен мати інструментальні методи обстеження.Таким медичним діагностичним обладнанням в нашій області можуть похвалитись лише Тернопіль і Чортків. Адже можливості обладнання унікальні. Всього за декілька секунд апарат сканування здатний виявити найдрібніші зміни органів і тканин з максимальною точністю. На томографі можна провести обстеження голови, органів грудної клітки, черевної порожнини, крупних суглобів. Також це і діагностика інсультів, і спинно-мозкових грижей. Комп'ютерна томографія дає досконало, практично із 100-відсотковим результатом поставити точний діагноз. А для лікаря саме основне - це правильно поставити діагноз, а потім лікувати.

Хоча апарат не новий, проте в досить хорошому стані, запас потужності розрахований на 5 років. Вартість послуг становитиме на 10-20 % дешевше, ніж в інших медичних установах. Це попередньо узгоджено з фірмою. Зберігається і соціальний пакет. Відсоткову знижку будуть мати певні категорії населення. Будуть діяти і пільги. Саме соціальний пакет - це основна умова, яка передує встановленню цього апарату в районній лікарні.

«В наш час це досить суттєво і важливо, - наголосив Юрій Ништа. - Відтепер пацієнтам, щоб пройти таке обстеження не потрібно їхати в Тернопіль. Все можна провести в Теребовлі. Проблем з діагностикою вже не буде».

Орієнтовно апаратура буде введена в експлуатацію в середині серпня. Відповідні підготовчі роботи вже здійснені. В подальшому Михайло Никеруй планує залучати до діагностики своїх спеціалістів, які зараз будуть вчитися, освоювати техніку. Та й телемедичні комунікації тепер дозволять на відстані отримувати поради, консультації більш досвічених фахівців.

«Відкриття кабінету комп'ютерної томографії та введення в дію такого потужного обладнання буде значною подією для Теребовлянщини. Завдяки комп'ютерному томографу лікарі зможуть дбати за здоров'я усіх теребовлянців, – схвально відгукнувшись про медичне устаткування, зауважив Юрій Ништа. - Було б дуже добре, якби такі ж томографи працювали в кожному районі Тернопільщини й людям відпала потреба їздити у дороговартісні спеціалізовані центри інших міст».

«Маємо дбати за комфорт пацієнтів, – сказав на завершення Юрій Михайлович. – Але в першу чергу мусимо прагнути якісної медицини й дотримання її європейських стандартів».

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернівці: У Ратуші ...
Наступна новина: У Волинській області ...

КОМЕНТАРІ