Рятувальники Хмельниччини закликали мешканців краю до безпечної поведінки на воді

Рятувальники Хмельниччини закликали мешканців краю до безпечної поведінки на воді

25.07.15 10:06 0 623
Коли на дворі неймовірна спека, а температурні показники сягають високих позначок, всі, і дорослі і малі, намагаються знайти хоч якийсь порятунок та йдуть до водойм. Але не усі громадяни дотримуються правил безпечної поведінки на воді, що стає основною причиною нещасних випадків. Щоб попередити загибель людей на водоймах, рятувальники Хмельниччини систематично відвідують місця відпочинку, аби постійно нагадувати відпочиваючим про правила безпечної поведінки.

Так, 24 липня рятувальники разом із працівниками засобів масової інформації вирушили на міський пляж головної водойми Хмельницького – річки Південний Буг, щоб вкотре застерегти громадян бути вкрай обережними на воді. Працівники ДСНС нагадали відпочиваючим, що основними умовами безпеки є правильний вибір та обладнання місць для купання, навчання дорослих та дітей плаванню, суворе дотримання правил поведінки під час купання. Співробітники ДСНС розповіли про небезпеку відсутності нагляду за дітьми, які граються біля водойми, а також про заборону купання після вживання алкоголю. Всім громадянам вручалися пам’ятки та інструкції.

«На жаль, значна кількість відпочиваючих дотримується правил безпечної поведінки на воді лише тоді, коли бачить неподалік рятувальників, – розповідає заступник начальника аварійно-рятувальної служби на водних об'єктах Юрій Голяш. – Громадяни постійно заходять у воду в нетверезому стані, запливають за буйки та не пильнують дітей. Все це призводить до виникнення надзвичайних подій та ситуацій, травмування та навіть гибелі людей на воді».

Шановні громадяни! Чітке виконання простих, але ефективних правил безпеки – запорука гарного відпочинку. Будьте максимально пильними та обережними, відпочиваючи на берегах ставків, річок та озер.

ГУ ДСНС України

у Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: 27.07 – 30.07 - учасники ...
Наступна новина: За фактом антисемітської ...

КОМЕНТАРІ