На Вінничині - Ніщо не може слугувати підставою для зниження ефективності прокурорської діяльності,- В’ячеслав Соколовий

На Вінничині - Ніщо не може слугувати підставою для зниження ефективності прокурорської діяльності,- В’ячеслав Соколовий

25.07.15 15:58 0 627
Прокурор Вінниччини, В’ячеслав Соколовий, на оперативній нараді з керівниками прокуратур районного рівня та структурних підрозділів апарату обговорив підсумки роботи органів прокуратури області за минуле півріччя. Разом з тим, вони визначили шляхи усунення наявних недоліків та невідкладні заходи, пов’язані зі скороченням штатної чисельності, оптимізацією структури й реорганізацією місцевих прокуратур.

В’ячеслав Соколовий зазначив: "Результати нашої роботи свідчать про певні напрацювання й покращення. Зокрема, реалізуючи представницьку функцію, упродовж першого півріччя поточного року органами прокуратури області заявлено більше 500 позовів на загальну суму понад 100 млн грн. Судами задоволено 487 позовів на більш як 90 млн грн, відповідачами добровільно сплачено за закритими справами 1,4 млн грн, судові рішення на 55 млн грн передано на примусове виконання. На даний час на розгляді у судах перебувають 182 позови на загальну суму 76 млн грн.

Спостерігається підвищення ефективності слідства й активізовано діяльність щодо протидії корупції. З направлених до суду обвинувальних актів у провадженнях органів прокуратури майже кожен другий – про корупційні правопорушення (5 із 11). Забезпечено стовідсоткове відшкодування заподіяних злочинами збитків та становить 13,7 млн грн (у державі лише 4)".

Вжиті прокурорами координаційні заходи певною мірою сприяли стабілізації криміногенної ситуації в області.

Майже на чверть скоротилася кількість особливо тяжких злочинів (з 194 до 147), майже на половину умисних вбивств (з 30 до 18).

В’ячеслав Соколовий також звернув увагу присутніх на те, що друге півріччя пройде в процесі реорганізації. Той, хто претендує на керівні посади у місцевих прокуратурах будуть проходити чотирирівневий конкурсний відбір, а всі інші працівники прокуратур районного рівня, які хочуть обіймати посади прокурорів місцевих прокуратур – проходитимуть тестування на знання законодавства та оцінку загальних здібностей. Однак, як наголосив очільник прокуратури Вінниччини, "ні конкурс, ні тестування не можуть бути підставами для зниження ефективності прокурорської діяльності. У справі реформування та оновлення органів прокуратури України пріоритетними напрямками є процес самоочищення та позбавлення забюрократизованості".

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Вінницької області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ