Буковинські міліціонери знищили плантацію з понад 2600 рослин снодійного маку (+фото)

Буковинські міліціонери знищили плантацію з понад 2600 рослин снодійного маку (+фото)

25.07.15 17:02 0 805
З якою метою жителька Вижницького району вирощувала заборонені нарковмісні рослини, наразі з’ясовує слідство. За такі дії буковинці загрожує позбавлення волі строком до семи років.

Як розповів т.в.о. начальника Вижницького райвідділу міліції Олександр Киселиця, правоохоронці викрили зловмисницю під час проведення оперативно-розшукових заходів, спрямованих на протидію незаконному обігу наркотиків. Для виявлення незаконних посівів снодійного маку та конопель, щоденно проводяться рейди за участі працівників міліції з різних служб.

Так, під час чергового відпрацювання району, дільничні інспектори міліції та державтоінспектори райвідділу міліції у селі Бережонка виявили замасковану площу зі снодійним маком. Як з’ясувалося, вирощувала нарковмісні рослини 54-річна місцева мешканка. Жінка добре доглядала за городиною. А щоб ніхто не помітив плантацію снодійного маку, заздалегідь ділянку обсадила кукурудзою.

Міліціонери вилучили 2609 нарковмісних рослин та направили до Науково-дослідного екпертно-криміналістичного центру при УМВС України в Чернівецькій області для проведення експертизи.

За даним фактом слідчі розпочали кримінальне провадження передбачене ч.2 ст. 310 (Посів або вирощування снодійного маку чи конопель) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до семи років. Триває слідство.



А правоохоронці закликають громадян дотримуватися законодавства щодо заборони вирощування нарковмісних рослин та нагадують, що за незаконний посів маку та конопель передбачена адміністративна і кримінальна відповідальність.



У разі виявлення незаконних посівів заборонених у приватних осіб, просто на дорозі чи серед поля або наявності будь-якої інформації щодо місцезнаходження таких насаджень, просимо повідомляти до найближчого райвідділу міліції або на спецлінію «102».

Прес-служба УДАІ У МВС України в Чернівецькій області

(за повідомленням СЗГ УМВС України в Чернівецькій області)
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Хмельниччині ...

КОМЕНТАРІ