Чернігівська область: для дітей проведено пізнавальну акцію з безпеки життєдіяльності

Чернігівська область: для дітей проведено пізнавальну акцію з безпеки життєдіяльності

25.07.15 16:18 0 683
23 липня у дитячому центрі "Електронік" поблизу с. Сновянка Чернігівського району, де відпочиває близько 300 дітей віком від 6 до 18 років, обласним Управлінням ДСНС України та навчально-методичним центром цивільного захисту і безпеки життєдіяльності у Чернігівській області за участю представників обласного управління ДАІ УМВС, рятувальної станції на водах проведена пізнавальна акція під гаслом "Запобігти. Врятувати. Допомогти." Вона переслідувала мету навчити підростаюче покоління основним заходам безпеки в різних життєвих ситуаціях, способам надання першої допомоги постраждалим, а також ознайомити дітей з роботою оперативних служб.

Пізнавальний захід мав 6 навчальних місць. На навчальному місці рятувальники розповідали про те, як дітям слід поводити себе, щоб уникнути пожежі, та як діяти в разі її виникнення. Тут же демонструвалося оснащення, можливості пожежно-рятувального автомобіля та методи ліквідації пожеж і надзвичайних подій. Фахівці показали дітям, як за допомогою спецінструменту можна визволити людей з понівечених під час ДТП автівок, з під завалів будівель, розрізати металеві або бетонні конструкції, врятувати постраждалих з висоти тощо. Крім того, охочім рятувальники надали можливість попрацювати з водяним стволом, посидіти у кабіні автомобіля, приміряти захисний протигаз, потримати гідравлічні ножиці та інший механізований інструмент, що використовується під час ліквідації різних надзвичайних ситуацій.

Фахівці піротехнічної групи аварійно-рятувального загону спецпризначення У ДСНС розповідали підростаючому поколінню про те, як правильно діяти в разі виявлення боєприпасів, що лишилися в землі з часів Великої Вітчизняної війни. Крім того, присутні змогли приміряти бронежилет і каску, потримати в руках міношукач й інші спецзасоби піротехників, наочно побачити учбові макети боєприпасів.

Завдання іншого навчального місця - ознайомлення з правилами дорожнього руху й спеціальним спорядженням патруля державтоінспекції. Тут діти отримували необхідні знання про заходи безпеки на дорозі, вивчали дорожні знаки.

Надання першої медичної допомоги людям в разі отримання ними різних травм, способи накладання шин і пов’язок, правила транспортування постраждалих, заходи безпеки при збиранні дикорослих грибів і ягід – про це дітям розповідали, а також демонстрували оснащення й можливості реанімаційного автомобіля медпрацівники Управління ДСНС.

На наступному навчальному місці представники Чернігівської рятувальної станції на водах знайомили відвідувачів з правилами безпеки на водоймах та наочно демонстрували способи рятування потопаючих й надання їм першої допомоги. При цьому всі бажаючі могли відпрацювати практичні дії з влучного кидання на воду рятувальних засобів для постраждалих.

Також в ході проведення пізнавальної Акції були визначені кращі малюнки, що підготували діти на тему безпеки життєдіяльності, та відбулася дитяча естафета з елементами дій в разі виникнення надзвичайних ситуацій.

На завершення даного заходу, діти подарували представникам оперативних служб кілька цікавих концертних номерів. В свою чергу організатори Акції вручили активним її учасникам та переможцям конкурсів грамоти.

Управління ДСНС у Чернігівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Краткая история города ...
Наступна новина: До річниці Хрещення ...

КОМЕНТАРІ