В Івано-Франківській області школа підвищення оперативної майстерності

В Івано-Франківській області школа підвищення оперативної майстерності

25.07.15 11:44 0 618
Робота рятувальника складна і відповідальна, вона вимагає від особового складу по­жежно-рятувальних під­ро­зділів високої майс­те­рності, уміння працювати в умовах психологічних і фізичних нава­нтажень без права на помилку і без зволікань, адже у таких екстремальних ситуаціях кожна секунда - на вагу золота. І від неї може залежати порятунок людського життя.

Такі уміння і навики досягаються шляхом наполегливих тренувань, щоб дії кожного із рятувальників бу­­­­­­­ли доведені до автоматизму, а че­р­­­­го­ва варта діяла, як злагод­же­­­ний ме­ханізм. Для цього існує шко­ла пі­д­вищення оперативної май­с­тер­но­сті, де бійці оперативних під­ро­зділів вча­ться працювати в умовах, наближених до реальних.

Такі заняття пройшли на базі ава­рійно-рятувального загону спеці­­а­ль­­­ного призначення У ДСНС в обла­сті. Свою професійну майстер­ність вдосконалювали начальники ДПРЧ, ЧСПП та ППЧ.

Прог­рама заходів складалася з двох частин: теоретичної та практичної. Теоретична частина відбувалася у вигляді лекції, на яких вивчалися певні відомчі накази, план дій при загрозі виникнення НС. Також присутні практично вдосконалювали свої навики стосовно надання медичної допомоги потерпілим при отриманні різних ушкоджень та травм і розв’язували задачі щодо розрахунку сил та засобів, необхідних для гасіння пожеж.

Наступний етап занять – пра­­­­­ктичне відпрацювання дій у випадку різних надзвичайних ситуацій – розпочалося з урочистого моменту. Начальник У ДСНС в області Володимир Чернецький вручив чергове спеціальне звання «майор служби цивільного захисту» начальнику ДПРЧ-5 м. Тлумач Назару Лазорку.

Після цього рятувальники здійснили комбінований підйом у вікно 4-го поверху за допомогою висувної триколінної та штурмової драбини, а також провели рятувальні роботи з верхніх поверхів будівель.

Окрім цього, вони вдосконалювали свої професійні вміння та на­вички щодо гасіння пожеж та ря­ту­вання людей у задимленому се­ре­довищі ланкою ГДЗС. Заняття проходили на ба­зі газо­ди­мозахисної служби. Спо­чатку про­вели оперативну пе­ревірку апа­ратів на стиснутому по­вітрі та відповідні вправи з фі­зи­чного навантаження в теплока­ме­рі, а тоді у складі ланки газоди­мо­захисної служби евакуйовували умовного потерпілого із задим­ле­ного приміщення.

Заняття завершилися підбиттям підсумків.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Міський голова отримав у ...
Наступна новина: Депутати Херсонської ...

КОМЕНТАРІ