У Рівненській області перевірено готовність служби цивільного захисту обласного центру до дій у разі виникнення надзвичайних ситуацій

У Рівненській області перевірено готовність служби цивільного захисту обласного центру до дій у разі виникнення надзвичайних ситуацій

25.07.15 12:04 0 596
23 липня працівниками Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Рівненській області проведено перевірку готовності сил та засобів цивільного захисту міста Рівне та об’єктових формувань до дій у разі виникнення надзвичайних ситуацій.

Метою навчань було перевірити готовність органів управління та сил Рівненської територіальної підсистеми єдиної Державної системи цивільного захисту до дій у разі виникнення надзвичайної ситуацій техногенного характеру, а також вдосконалення теоретичних і практичних навичок керівного складу органів управління та сил цивільного захисту щодо організації проведення рятувальних та інших невідкладних робіт, локалізації та ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій.

Перевірка готовності місцевої ланки обласного центру проводилась шляхом відпрацювання ввідної на базі Рівненської міської поліклініки №2.

Відповідно до тактичного задуму, під час проведення газозварювальних ремонтних робіт на третьому поверсі поліклініки стався вибух кисневого балону. У результаті вибуху пошкоджено міжповерхове перекриття та виникла пожежа. За попередніми даними в епіцентрі вибуху перебувало 5 людей.

Після отримання ввідної черговим персоналом об’єкта відразу було проведено оповіщення персоналу та служб цивільного захисту міста. Черговий лікар та медперсонал відпрацювали алгоритми дій під час пожежі, повідомили приймальне відділення, організували евакуацію хворих через евакуаційний вихід.

За викликом на місце події служби цивільного захисту міста прибули вчасно, керівний та особовий склад відповідних служб діяв організовано.

Рятувальники у складі газодимозахисної ланки в найкоротший термін провели розвідку в приміщеннях поліклініки, врятували постраждалих і передали їх бригаді медиків. Після відключення електропостачання об’єкта підрозділи ДСНС України подали на гасіння пожежі та охолодження будівельних конструкцій вогнегасні засоби. Тим часом інше відділення рятувальників за допомогою спеціального аварійно-рятувального обладнання розбирали завали зруйновані конструкції з метою пошуку можливих постраждалих. Після порятунку людей та ліквідації пожежі аварійно-комунальні служби міста приступили до проведення відновлювальні роботи.

У цілому, робота служб цивільного захисту та об’єктового формування була організована і злагоджена. Посадові особи усіх служб отримали практичні навики щодо організації робіт з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій техногенного характеру.

Підбиваючи підсумки, начальник відділу техногенної безпеки Головного управління ДСНС у Рівненській області підполковник служби цивільного захисту Роман Дрига подякував усім задіяним службам за оперативні та високо професійні дії та зазначив, що служби цивільного захисту обласного центру з поставленим завданням впоралися.

ГУ ДСНС України у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Вінницькій області ...
Наступна новина: Чернівецька область: ...

КОМЕНТАРІ