На базі Управління ДСНС у Житомирській області відбувся семінар-нарада з питань роз’яснення вимог Державних будівельних норм стосовно систем протипожежного захисту

На базі Управління ДСНС у Житомирській області відбувся семінар-нарада з питань роз’яснення вимог Державних будівельних норм стосовно систем протипожежного захисту

25.07.15 12:37 0 694
З метою здійснення належного контролю за якістю робіт та наданням послуг протипожежного призначення, 24 липня в Управлінні ДСНС України у Житомирській області пройшов семінар-нарада щодо роз’яснення вимог державних будівельних норм «Системи протипожежного захисту».

У семінарі взяли участь керівники підприємств та організацій, які отримали ліцензії на виконання робіт протипожежного призначення і займаються впровадженням систем протипожежного захисту.

- На в області системами пожежної автоматики обладнано 11015 об'єктів, що складає 94,7 % від загальної кількості, - зазначив відкриваючи нараду очільник рятувальної служби області Ігор Нікітчук. – Однак технічне обслуговування установок пожежної автоматики в області ведеться на 84% від їх загальної кількості.

Керівник звернув увагу на те, що частина систем вже виробили свій ресурс та підлягають заміні. Тож на нараді обговорювалися проблемні питання стану впровадження систем протипожежного захисту, вимоги до обладнання ними будинків і споруд, зміни у нормативних документах.

Президент-голова правління Всеукраїнської громадської організації “Український Союз пожежної та техногенної безпеки” Борис Платкевич детальніше довів та роз’яснив вимоги нових державних будівельних норм В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту», введених в дію з 01 липня 2015 року на заміну раніше діючим нормам від 2010 року.

Вимоги цих будівельних норм поширюються на проектування, монтування, перевірку відповідності і підтримання експлуатаційної придатності систем протипожежного захисту. Це стосується автоматичних систем пожежогасіння, систем пожежної сигналізації, протидимного захисту, оповіщення про пожежу та управління евакуацією людей, систем централізованого пожежного спостереження та диспетчеризації систем протипожежного захисту.

Усі вони призначені для протипожежного захисту будинків, будівель або їх частин (приміщень), споруд, устаткування різного призначення під час нового будівництва, реконструкції, технічного переоснащення, капітального ремонту цих об'єктів, зміни категорій приміщень будинків за вибухопожежною і пожежною небезпекою. Вимоги цих будівельних норм рекомендується застосовувати під час реставрації. Вони є обов’язковими для фізичних та юридичних осіб, які здійснюють будівельну діяльність на території України, незалежно від їхніх форм власності.

3 години тривали обговорення змін і вимог щодо обладнання об’єктів системами протипожежного захисту. Підбив підсумок наради виконуючий обов’язки заступника начальника Управління з державного нагляду (контролю) у сфері пожежної, техногенної безпеки та цивільного захисту Олександр Молодковець.

У ДСНС у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Тернополі під час ...

КОМЕНТАРІ