Житомирщина: у соціальних об’єктах та приватних домоволодіннях області прийнято та розміщено 7185 громадян,які прибули із районів проведення АТО

Житомирщина: у соціальних об’єктах та приватних домоволодіннях області прийнято та розміщено 7185 громадян,які прибули із районів проведення АТО

25.07.15 13:08 0 599
На кордонах районів проведення антитерористичної операції рятувальниками ДСНС України розгорнуті та працюють 2 транзитні пункти для зустрічі внутрішньо переміщених осіб, а саме: у Донецькій області – в районі міста Красноармійськ; у Луганській області – в районі міста Сватове та в містах Костянтинівка та Слов’янськ, що були облаштовані ДСНС України на залізничних вокзалах в містах.

На в Житомирській області прийнято та розміщено 7185 осіб, з яких 6877 прибули з Донецької та Луганської областей, 308 – з АР Крим. З них 354 осіб проживає в соціальних закладах, готелях, санаторіях решта 6831 оcіб розмістилися у родичів та близьких.

Управління ДСНС України у Житомирській області спільно з обласною державною адміністрацією та обласною радою створено регіональний координаційний штаб з питань соціального забезпечення громадян України, які переміщуються з тимчасово окупованих територій та районів проведення антитерористичної операції.

У цілодобовому режимі в адмінбудівлі облдержадміністрації (каб. №101) працює робоча група Штабу, діє телефон «гарячої лінії» з опрацювання звернень, збору та аналізу повідомлень (0412-47-44-69 з 08.00 до 20.00 год., 0412-41-34-90, 0412-47-50-00 з 20.00 до 08.00 год.), утворено Інформаційний центр допомоги тимчасовим переселенцям зі сходу у Житомирській області, функціонує відповідний інтернет-ресурс (dopomoga.zt.ua).

Для інформаційного забезпечення внутрішньо переселених громадян, на веб-сайті Управління створено рубрику – «Інформація для громадян, які планують переміститися або вже переміщені з тимчасово окупованої території та районів проведення АТО», у якій розміщено контактні номери телефонів та електронні адреси, за якими можуть звернутися тимчасові переселенці з питань соціального забезпечення, розміщено реєстр житла на території області та іншу корисну інформацію.

Управлінням утворено та постійно поновлюється реєстр житла, у якому можливе розміщення громадян, які переміщуються з тимчасово окупованої території та районів проведення антитерористичної операції.

У ДСНС у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Понад 900 тис. людей зі ...

КОМЕНТАРІ