Понад 900 тис. людей зі сходу України перемістилося з районів АТО від початку року

Понад 900 тис. людей зі сходу України перемістилося з районів АТО від початку року

25.07.15 13:13 0 656
На кордонах районів проведення антитерористичної операції рятувальниками ДСНС України були розгорнуті та працюють 2 транзитні пункти для зустрічі внутрішньо переміщених осіб, а саме: у Донецькій області – в районі міста Красноармійськ; у Луганській області – в районі міста Сватове та в містах Костянтинівка та Слов’янськ, що були облаштовані ДСНС України на залізничних вокзалах в містах. Також у кожній області України були створені регіональні штаби, де кожна людина зі сходу України може отримати допомогу з тимчасового розміщення та консультацію щодо отримання соціальної допомоги від Уряду.

Так, впродовж тижня до регіональних штабів в областях звернулось та розміщено 1 тис. 659 людей, з яких 805 дітей та 979 інвалідів та осіб похилого віку. Всі вони отримали психологічну, інформаційну допомогу.

Зазначимо, що кожна людина, яка звертається до регіональних штабів, або до транзитних пунктів самостійно обирає регіон для нового тимчасового проживання та отримує безкоштовний квиток від Укрзалізниці до місця тимчасового розміщення.

Аби гарантувати кожній переміщеній особі тимчасове житло у всіх областях місцевою владою створено резерв приміщень, у яких можуть проживати вимушені переселенці. Цей реєстр житла постійно оновлюється та доповнюється. На – це 813 об’єктів різної форми власності, придатних для тимчасового проживання людей в холодний період року.

Загалом, станом на у всіх регіонах України можливе додаткове розміщення 13 тис. 95 вимушених переселенців різних категорій – працездатні особи, діти, люди похилого віку та з обмеженими можливостями, а також хворі люди, які потребують стаціонарного лікування.

За даними Міжвідомчого координаційного штабу, загальна кількість людей, що були переселені та забезпечені житлом для тимчасового проживання,складає 907 тис. 557 осіб, у тому числі з Донецької, Луганської областей 886 тис. 831 особа та з Автономної Республіки Крим і міста Севастополь 20 тис. 726 осіб, з яких 155 тис. 253 дітей, 440 тис. 70 інвалідів та осіб похилого віку.

Більш детальну інформацію щодо конкретних місць в кожному регіоні, а також категорій людей, що можуть там розміститись, можна отримати, звернувшись безпосередньо до регіональних штабів держслужби з надзвичайних ситуацій. Відповідна інформація розміщена на сайті нашої служби (http://www.dsns.gov.ua) та спеціально створеному ресурсі для внутрішньо переміщених осіб vpo.gov.ua

Прес-служба ДСНС України
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Чернівецькій області ...

КОМЕНТАРІ