Анатолій Вітів: Робота "Нормандської четвірки" нагадує роботу "Мюнхенської четвірки" 1938 року

Анатолій Вітів: Робота "Нормандської четвірки" нагадує роботу "Мюнхенської четвірки" 1938 року

25.07.15 11:08 0 650
Ініціативи "Нормандської четвірки" щодо відведення українських військ з-під Широкиного й інших населених пунктів, а також уперте ігнорування питання виведення російських окупаційних сил з Донбасу та відновлення повного контролю над українсько-російським кордоном дуже нагадує стиль роботи "Мюнхенської четвірки" 1938 року і є зрадою інтересів України. Про це 24 липня 2015 року заявив голова Волинської "Свободи" Анатолій Вітів.

Політик наголосив, що замість того, аби весті мову про відновлення повного суверенітету України на Донбасі, президент Порошенко торгує ним, ідучи на повідку в решти членів "Нормандської четвірки", робота якої все більше нагадує Мюнхенську зраду 1938 року.

" деякі західні політики вперто нав'язують Україні здачу національних інтересів, діючи за прикладом 1938 року. Меркель і Олланд не піднімають питання відновлення суверенітету і територіяльної цілісності України. Їх мало непокоїть російська військова окупація Донбасу і Криму. Зате вони докладають максимум зусиль, щоби українські війська відвели з української же території! Водночас, вони сором'язливо закривають очі на перебування на Донбасі російських військових частин. На жаль, президент Петро Порошенко виявився неспроможним відстоювати українські національні інтереси на міжнародному рівні. Підписані Мінські угоди Росія повністю не виконує. Мало того, вони служать ширмою, під прикриттям якої бойовики захоплюють нові й нові українські землі. Тепер, оскільки перемогти українську армію не вдалося силою, російські бандформування спробують захоплювати нові території, використовуючи провальні Мінські угоди, якими так самозакохано хвалиться Порошенко. А наказ відступати з територій, які були відвойовані ціною крови українських героїв, наші солдати отримують від свого ж командування. Хіба це не зрада?!" – зазначив свободівець.

"Якби Порошенко так само дбав про національні інтереси України, як він турботливо дбає про свій бізнес, він ніколи не дозволив би проштовхувати через парламент згубні для держави закони про особливий статус Донбасу. Безглузда пропозиція "Нормандської четвірки" про відведення українських військ – це те саме, якби у 1943 році німці попросили у Сталіна відвесті свої війська з-під Сталінграду. За те, що з Україною розмовляють таким тоном і розглядають її як об'єкт політики, розмінну монету, несе відповідальність президент Петро Порошенко і уся коаліція. Адже вони завалили радикальні реформи, блокують боротьбу з корупцією, захищають інтереси олігархів і довели економіку до прірви. У світі рахуються лише з сильними – такі реалії. А діяльність нинішньої коаліції робить Україну слабкою, оскільки вона не забезпечує фундаментальних змін", – наголосив Анатолій Вітів.

Про це повідомили в прес-службі Волинської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Львівська область: ...
Наступна новина: На Вінничині рятувальники ...

КОМЕНТАРІ