В Луцьку за шість місяців 2015 року працівники КП “Ласка” відловили 440 тварин

В Луцьку за шість місяців 2015 року працівники КП “Ласка” відловили 440 тварин

26.07.15 11:53 0 690
Про це під час шньої прес-конференції для працівників ЗМІ повідомила директор КП “Ласка” Богдана Новарчук. Вона наголосила, що останнім часом виник жвавий інтерес до діяльності очолюваного нею підприємства, а тому вона вирішила більш детальніше розповісти про результати роботи. “З моменту створення комунального підприємства вдалося значно скоротити чисельність безпритульних тварин у місті. Колись Луцьком бродили більше 4000 тисяч особин. Нині ж їх, за результатами проведеного моніторингу, - 779. Ми досягли значних результатів у роботі. Зменшилась й чисельність укусів лучан безпритульними собаками. На жаль, вплинути на кількість покусаних людей тваринами, які мають господарів, ми не можемо”, - наголосила вона.

Богдана Новарчук розповіла, що Луцьк є передовим у питанні реєстрації домашніх тварин. “У нас переймають досвід інші міста. Нині 14 міст в Україні використовують електронну систем ідентифікації домашніх тварин. У Києві замість трьох комунальних підприємств,які займалися відловом, утриманням та реєстрацією собак, створюють єдине”, - зазначила директор КП “Ласка”.

Питання безпритульних тварин, на переконання Богдани Новарчук, не можна вирішити без реєстрації домашніх тварин. Багато собак на вулиці колись мали господарів, але в силу різних причин опинилися на вулиці. Питання безпритульних тварин є актуальним не лише в Україні. Богдана Новарчук наголосила, що в Англії щороку забирають з вулиці 100 тисяч собак.

Також директор КП “Ласка” зазначила, що вони реагують на усі виклики. Часто люди звертаються за допомогою, адже їхні домашні улюбленці потрапляють у різні ситуації. Активно співпрацюють й з правоохоронцями, працівниками МНС тощо.

Наголосила Богдана Новарчук й на тому, що в харчуванні тварин допомагають спонсори.

Нині на підприємстві “Ласка” перебуває 300 тварин. З початку 2015 року у родини вдалося прилаштувати 568 собак.

Значну увагу, за словами Богдани Новарчук, приділяють питанню роботи з молоддю щодо правил поводження з тваринами. На її переконання, необхідно з дитинства навчати дітей любові до тварин та природи. На території підприємства проводилася акція “Дім для друга”, під час якої діти майстрували будинки для собак. Вони отримали призи за свої роботи. “З метою популяризації безпритульних тварин було проведено акцію “Дворянин”. Участь у ньому взяли лише безпородні собаки. Свято вийшло досить насиченим та цікавим”, - зазначила вона.

Прокоментувала Богдана Новарчук й ситуацію з будівництвом паркану на підприємстві. За її словами, нинішня огорожа практично повністю зруйнована. “Буде зведений сучасний бетонний паркан зі звукоізоляцією. Усе це робиться для безпеки громадян. На ці цілі з міського бюджету виділено 400 тисяч гривень. Ще 100 тисяч гривень спрямують на будівництво електропідстанції. Кошторисна вартість будівництва розроблялась ще у 2013 році. Нині ціни зросли. Ми зверталися до різних будівельних організацій, однак, ніхто не хотів за таку суму зводити паркан, адже реальна вартість робіт становить близько 700 тисяч гривень. Компанія “Форест-Україна”, яка давно допомагає нашому підприємству, погодилася звести паркан за 400 тисяч гривень. Роботи плануємо завершити до вересня місяця”, - додала вона.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Закарпатській області ...
Наступна новина: Луцьк: комісія розглянула ...

КОМЕНТАРІ