Фахівці Луцької ОДПІ ознайомили роботодавців із новаціями законодавства

Фахівці Луцької ОДПІ ознайомили роботодавців із новаціями законодавства

26.07.15 12:14 0 687
Працівники Луцької ОДПІ провели в Луцькому міському центрі зайнятості бліц – навчання, на яке запросили роботодавців міста Луцька, щоб розповісти представникам місцевого бізнесу, як правильно повідомляти орган ДФС про прийняття працівника на роботу,- інформує сектор комунікацій Луцької ОДПІ ГУ ДФС у Волинській області.

За словами виконуючої обов'язки начальника відділу адміністрування єдиного внеску Луцької ОДПІ ГУ ДФС у Волинській області Ніни Пілецької, своєчасне інформування платників податків про новації в законодавстві сприяє попередженню та уникненню ними порушень законодавства.

Посадовець проінформувала роботодавців про те, що повідомити про прийняття працівника роботодавець може одним із таких способів:

- засобами електронного зв'язку з використанням електронного цифрового підпису відповідальних осіб відповідно до вимог законодавства у сфері електронного документообігу та електронного підпису;

- на паперових носіях разом з копією в електронній формі;

- на паперових носіях, якщо трудові договори укладено не більше ніж із п'ятьма особами.

«Повідомлення про прийняття працівника на роботу, які надійшли до територіальних органів Державної фіскальної служби не за місцем обліку роботодавця, або не за встановленою формою вважаються такими, що не подавалися», - наголосила Ніна Ярославівна.

Учасники зустрічі мали можливість отримати фахові відповіді – консультації щодо практичного нарахування єдиного соціального внеску фізичним особам, які працюють за основним місцем роботи на неповній ставці.

Нагадаємо, що Постановою Кабінету Міністрів України від 17 червня 2015 року №413 затверджено форму повідомлення про прийняття працівника на роботу, яке подається власником підприємства, установи, організації або уповноваженим ним органом (особою) чи фізичною особою до територіальних органів Державної фіскальної служби за місцем обліку їх, як платників єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування. Подати таке повідомлення слід до початку роботи працівника за укладеним трудовим договором. Постанову опубліковано в газеті «Урядовий кур'єр» №115 (27.06.2015).

Сектор комунікацій Луцької ОДПІ

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ