У Рівненській області день відкритих дверей на виробництві для неповнолітніх

У Рівненській області день відкритих дверей на виробництві для неповнолітніх

26.07.15 12:04 0 636
22 липня 2015 року на приватному підприємстві «Лілія-Капітал» за сприянням Кузнецовського міського центру зайнятості було проведено День відкритих дверей на виробництві для неповнолітніх дітей, які перебувають на обліку Кузнецовського МРВ КВІ УДПтС України в Рівненській області.

Захід розпочався бесідою начальника відділу активної підтримки безробітних Руслани Ярощук «Хочу бути... і буду» з хлопцями про світ професій, важливість свідомого, зваженого вибору фаху, затребувані на ринку праці міста та регіону професії, навчання на базі Рівненського ЦПТО ДСЗ. А після жвавого обговорення престижних робітничих чоловічих професій вирішили: слюсар з ремонту автомобілів – це те, що потрібно.

В автомайстерні вже не перший рік працює слюсар з ремонту автомобілів Юрій Кравчук. «Копирсатися в авто подобалося ще з дитинства, але здобув освіту в місцевому ПТУ за професіями електрозварника ручного зварювання та монтажника устаткування атомних електричних станцій, тож ремонт став хобі. Та сталося так, що звернувся до центру зайнятості, де спеціалісти врахували всі мої здібності, нахили, бажання та допомогли з працевлаштуванням. Тепер хобі - моя робота. А хто каже, що неможливо знайти роботу, не вірте, головне бажання вчитися та працювати (спочатку може й за “копійки”)”.

В ході екскурсії знайомство неповнолітніх з професією слюсаря з ремонту автомобіля продовжилося безпосередньо на станції техобслуговування «Лілія-Капітал», де їм розповіли про можливості ремонту деталів та вузлів автомобіля.

На завершення заходу організатори запропонували молоді дати відповідь на питання: чи хотіли б Ви працювати на СТО, на що хлопці відповіли - «так».

“Я закінчив 11 класів і постало питання: ким бути? До цієї зустрічі в мене були сумніви щодо вибору професії слюсаря з ремонту автомобілів. Хоч мені це подобається, все ж лякає одне — а чи працевлаштуюся після здобуття фаху? Та відвідавши СТО, поспілкувавшись з “класними” спеціалістами відчув, що з такою спеціальністю я зможу «пробитися» у цьому житті,” - поділився думками підобліковий Станіслав Ящук.

Тож спеціалісти центру зайнятості мають надію на те, що молодь зробить правильний вибір і шні випускники стануть справжніми майстрами своєї справи.

Про це повідомили у Рівненському міському центрі зайнятості
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ