У Рівненській області роботодавцям - важливу інформацію,корисні консультації,ділові пропозиції і… пам'ятну монетку на щастя

У Рівненській області роботодавцям - важливу інформацію,корисні консультації,ділові пропозиції і… пам'ятну монетку на щастя

26.07.15 11:37 0 666
Олександрійське навчальне відділення днями вчергове приймало поважну делегацію – роботодавців Березнівського, Гощанського та Рівненського районів. Робоча зустріч відбулася у рамках циклу презентацій можливостей навчальної бази Рівненського центру професійно-технічної освіти державної служби зайнятості щодо підготовки працівників для економіки області.

Завідувач відділення Олександр Сидорець ознайомив роботодавців із матеріально-технічною базою відділення, де є можливість здійснювати підготовку кваліфікованих робітників за 27 ліцензованими професіями з термінами навчання від 1,5 місяця до 1 року. Тут навчають робітників фермерського господарства, трактористів-машиністів сільськогосподарського виробництва (категорії А1, A2, B1, B3), водіїв автотранспортних засобів (категорії В, BE, C, C1, C1E, CE, D), верстатників деревообробних верстатів, столярів будівельних, комплектувальників меблів, токарів, електрозварників ручного зварювання, фрезерувальників, верстатників широкого профілю, слюсарів-ремонтників, слюсарів з ремонту автомобілів, рихтувальник кузовів, робітників зеленого будівництва, а також діловодів, кравців та закрійників. У відділенні також проводять курси підвищення кваліфікації за різноманітними напрямами. Навчання здійснюється як коштом Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття (для слухачів, зареєстрованих у центрах зайнятості), так і за кошти роботодавців або власні кошти охочих навчатися.

Роботодавці оглянули навчальні кабінети та майстерні за професіями, теплицю, пасіку, майданчики для практичного водіння автомобілів та тракторів, парк сільськогосподарської та автомобільної техніки, станцію технічного обслуговування автомобілів, коп'ютеризовану сушарку для пиломатеріалів та навчальну пилораму. У відділенні діє навчальне господарство з полем площею 36 га для вирощування пшениці, вівса, гречки та картоплі, на якому слухачі, що здобувають професію «робітник фермерського господарства», відпрацьовують практичні уміння та навички.

У навчальному процесі використовуються сучасні інформаційні технології, а парк комп'ютерної техніки нараховує 60 ПК, об'єднаних у локальну мережу та підключених до мережі Інтернет, використовуються і 5 інтерактивних мультимедійних комплексів тощо.

Під час екскурсії роботодавцям показали творчу лабораторію дизайну і художнього проектування виробів одягового та інтер'єрного призначення, майстерню під відкритим небом для підготовки робітників зеленого будівництва і навчання фахівців з ландшафтного дизайну.

Олександр Сидорець розповів, що слухачі, викладачі та майстри відділення активно співпрацюють з волонтерами із організації «Допомога Армії Рівне», шиючи маскувальний одяг, виготовляючи пічки-буржуйки та надаючи допомогу продуктами захисникам країни, які воюють в АТО.

Побачене і почуте приємно вразило гостей і викликало зацікавлену дискусію щодо шляхів поліпшення співпраці навчального закладу служби зайнятості з роботодавцями. Виконуючий обов'язки директора РЦПТО ДСЗ Володимир Псюк закликав ширше використовувати можливості якісно, у стислі терміни, з урахуванням особливостей конкретного підприємства та виробництва підготувати потрібних працівників або підвищити їхню кваліфікацію.

Під час ділової розмови було висловлено і чимало пропозицій на перспективу. Приміром, роботодавці з Березнівщини запропонували розпочати навчання робітників каменеобробної галузі. У практичну площину відразу перейдуть пропозиції транспортників, які сприятимуть слухачам у напрацюванні практичного досвіду.

«Краще один раз побачити, ніж сто разів почути», - казали роботодавці, які отримали значний масив інформації для вирішення своїх кадрових питань за допомогою служби зайнятості, а отже матимуть більше можливостей для розвитку свого бізнесу.

А на завершення зустрічі роботодавцям запропонували… власноруч викарбувати пам'ятну монету «На щастя». Адже тісне партнерство та успішна реалізація задуманого сприяє розвитку держави і щасливому життю багатьох людей.

Про це повідомили у Рівненському міському центрі зайнятості
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Городники Закарпаття ...
Наступна новина: В Закарпатській області ...

КОМЕНТАРІ