Львівські митці на аукціоні збирали гроші на пам’ятник митрополиту Шептицькому

Львівські митці на аукціоні збирали гроші на пам’ятник митрополиту Шептицькому

26.07.15 11:26 0 671
Учора, 24 липня, у Львові на благочинному аукціоні продавали сім десятків робіт львівських митців, щоб зібрати гроші на пам'ятник митрополиту Андрею Шептицькому.

На добродійній акції побувала репортер ZIK-Стрім Соломія Коштура.

Благочинний аукціон у приміщенні НУ «Львівська політехніка» був організований громадською радою «Святий Юр». Серед виставлених на торги мистецьких творів найбільше було живописних, хоча були представлені також вироби з кераміки та вітражі. Окрім доробків початківців – студентів Академії мистецтв, на аукціоні можна було придбати твори уже маститих львівських художників, зокрема, Любомира Медведя, Андрія Бокотея, Володимира Риботицького, Михайла Демціва, Ігоря Гавришкевича. Митці передали свої найкращі твори на аукціон безоплатно, виручені від їхнього продажу кошти спрямують виключно на пам’ятник митрополитові.

«Автори пам’ятника митрополитові Шептицькому досі не отримали жодних коштів. Ті гроші, які були, пішли на матеріали чи на щось інше. Зрештою, тих 30 мільйонів, які нібито виділені на спорудження пам’ятника, досі ніхто не бачив. В офіційних документах йдеться лише про 4 мільйони гривень», – розповів заслужений діяч мистецтв України Ігор Гавришкевич.

Стартові ціни робіт, виставлених на аукціон, коливалися в діапазоні від кількох тисяч гривень до кількох тисяч доларів. Полотна, які учора не знайшли своїх власників спробують продати в Інтернеті. Громадська рада «Святий Юр» сподівається, що такі благодійні аукціони у Львові матимуть продовження.

«Ми сподіваємося, що ця акція допоможе не тільки зібрати кошти на спорудження пам’ятника митрополитові Андрею, але й призведе до національно-патріотичного пробудження у середовищі творчої інтелігенції», – зазначив модератор аукціону, член громадської ради «Святий Юр» Юрій Гаврилевич.

Нагадаємо, 29 липня у Львові урочисто відзначатимуть 150-річчя від дня народження митрополита Андрея Шептицького.

Усі стрім-трансляції телеканалу ZIK-Стрім дивіться тут.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Хмельниччині Михайло ...
Наступна новина: Городники Закарпаття ...

КОМЕНТАРІ