Гори Закарпаття манять туристів,або Верхівка Верховинського хребта – Пікуй

Гори Закарпаття манять туристів,або Верхівка Верховинського хребта – Пікуй

26.07.15 10:16 0 714
Дедалі популярнішим серед українців стає відпочинок у горах. Неймовірні краєвиди Верховинського хребта манять любителів активного відпочинку.

Ці подорожі не можуть набриднути… Піднімаючись стежкою, неможливо пройти двічі одним і тим самим шляхом. Тож туристи, які стверджують, що кілька разів на одне місце мандрувати нецікаво, глибоко помиляються.

Подолавши малі та більші вершини Закарпаття, варто поїхати на оглядини до сусідніх областей.

Історична пам'ятка

На таку увагу заслуговує найбільша вершина Верховинського вододільного хребта, що розділяє Закарпатську та Львівську області. Це – Пікуй. Коли Закарпаття ще входило до складу Чехословаччини, на честь першого президента Томаша Масарика тут було встановлено чотириметровий чотиригранний обеліск. Тепер це вже дві держави, але пам'ятник на території України, що залишився від закордонних сусідів на самій верхівці, став історичним спогадом для туристів. Тому мальовничі пейзажі околиць на пам'ятних фото можна розбавити ще й історичним пам'ятником.

Прогулянка, корисна для здоров'я

Не обов'язково бути фізично занадто підготовленим, щоб піднятися до цілі. Але зовсім новачкам підкоряти таку вершину теж не варто. Дорога до верхівки гори займатиме близько двох з половиною годин. З неї відкриваються неймовірні пейзажі. Довкола висяться тисячолітні скелі, які надають околиці величі та неповторності.

Приємна компанія в такому сходженні додасть настрою, і як кажуть, разом із друзями легше долати перешкоди. Стежкою до верхівки траплятимуться різноманітні гриби, серед яких обов'язково будуть їстівні. Тож любителі грибів хай тримають під рукою торбинку. Поціновувачі трав'яних чаїв саме в цей період матимуть можливість для збору цілющих рослин. З них вийде смачний, корисний та екологічно чистий чай. До того ж у зимовий період буде ще один привід зустрітися з друзями й згадати неймовірно цікаву пригоду. Дорогою можна напитися з джерела Пікуй, яке вибиває з надр гори. Саме в серці її знаходиться печера із гірським озером.

А тому активний відпочинок на свіжому повітрі не тільки корисний для здоров'я, але й лояльний до гаманця.

Тож незабутні враження під час активного відпочинку на лоні природи забезпечено.

Марія КЕСЛЕР

Новини Закарпаття – «Карпатський об'єктив»

Про це повідомив Карпатський Об’єктив
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Работа с гель-лаком

КОМЕНТАРІ