В Закарпатській області міні-пивоварні зітхнули з полегшенням

В Закарпатській області міні-пивоварні зітхнули з полегшенням

26.07.15 11:48 0 1121
Парламент України з другої спроби прийняв за основу проект Закону «Про внесення змін до деяких законів України щодо регулювання виробництва та обігу пива», що знижує вартість ліцензії на оптовий продаж пива для міні-пивоварень з 500 тис. грн до 30 тис. грн на рік.

«Карпатський об'єктив» уже писав про те, що з 1 липня пиво офіційно стало алкогольним напоєм. Згідно зі змінами до Податкового кодексу, його прирівняли до коньяку чи горілки, а виробників та продавців хмільного напою для оптової торгівлі зобов'язали отримувати спеціальну ліцензію вартість, якої становить 500 тис. гривень.

З огляду на суспільний резонанс влада пішла на поступки і в першому читанні проголосувала за законопроект № 2971-д, відповідно до якого річна плата за ліцензію на право оптової торгівлі для малих виробників пива, обсяг власного виробництва і продажу котрих не перевищує 3 тис. гектолітрів на рік, установлено в розмірі 30 тис. грн (замість 500 тис. грн).

За цей законопроект проголосували 230 народних депутатів, далі його обговорюватимуть у комітеті до другого читання.

«Загалом законопроект не скасовує ліцензію на оптову й роздрібну торгівлю пивом та обов'язкову наявність контрольно-касових апаратів, не виключає пиво з алкогольних напоїв і не знімає обмеження щодо його продажу», – сказала автор документа, депутат від фракції «Блок Петра Порошенка» Ніна Южаніна на засіданні парламенту.

За її словами, в Україні налічується 160 міні-пивоварень.

Згідно з пояснювальною запискою до законопроекту № 2071-д, уточнено умови здійснення реклами різних категорій алкогольної продукції, встановлено заборону на розповсюдження реклами про проведення розважальних заходів, конкурсів, лотерей, розіграшів призів, якщо умовою надання права участі в них є придбання або споживання алкогольних напоїв.

При цьому законопроект зберігає можливість спонсорства для пивних компаній на телебаченні й радіо своєї продукції.

Христина БІКЛЯН

Новини Закарпаття – «Карпатський об'єктив»

Про це повідомив Карпатський Об’єктив
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Закарпатській області ...
Наступна новина: В Луцьку за шість місяців ...

КОМЕНТАРІ