Городники Закарпаття вибирають часник з грядок

Городники Закарпаття вибирають часник з грядок

26.07.15 11:32 0 785
Наприкінці липня городники починають збирати зимовий часник. Викопують, обрізують бадилля, сушать і закладають на зиму.

-Думала вибирати часник наступного тижня, але така жара, що пуча (стебла) геть посохло, – розказує і показує іршавчанка Йолана. – Вчора і вставала вдосвіта і бралася до роботи. Земля тверда, як камінь – ледве аршів у неї зайшов.

Читайте також:

Як селяни роблять козам педикюр

Викопаний часник господиня одразу перенесла у затінок на розстелену ковдру, аби не попікся. Там пообрізала частину голівок від бадилля і залишила, аби просох. Іншу частину сплела у косу і понесла на горище – так головки краще зберігаються. Пані Йолана радіє, що часник цьогоріч вродив добре – для власних потреб вистачить.

Перечинець Іван викопує часник садовими вилами.

-Часник вродив, але зубці наросли дуже маленькі, – нарікає на урожай чоловік.

Ужгородка Світлана розповідає кореспонденту газети «Карпатський об'єктив», що цьогоріч часник на дачі не садила, натомість купує на місцевому ринку:

-Торік зібрала два відра часнику, але у жовтні він весь потрухлявів, навіть на посадку не було. Кілограм часнику на базарі можна купити за 40 грн. Тиждень тому купила два кіло, аби було на консервацію. Куплю ще три – і нам з чоловіком вистачить. Треба селян підтримати і дати їм заробити копійку, – підморгує пані Світлана.

Тетяна Грицищук, фото автора

Новини Закарпаття – «Карпатський об'єктив»

Про це повідомив Карпатський Об’єктив
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ