В СБУ заявили,що знешкодили канал фінансування «банку й міністерств ДНР»

В СБУ заявили,що знешкодили канал фінансування «банку й міністерств ДНР»

26.07.15 12:08 0 691
Співробітники Служби безпеки України викрили та блокували діяльність групи осіб, які створили схему фінансування угруповання «ДНР». явизнаного в Україні терористичним. Про це повідомили у прес-центрі СБУ. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Як розповіли у прес-центрі, «фінансисти»ще у 2014 році брали участь у створенні так званого «республиканского банка», «министерства доходов и сборов» та «министерства финансов» «ДНР». Ці структури здійснюють збір «податків» з місцевих підприємців, частина коштів з яких йде на фінансування незаконних збройних формувань.

Один з учасників угруповання 30-річний житель міста Торез передавав зібрані «податки» до так званого бюджетного фонду «ДНР». Співробітники спецслужби встановили, що «віддячили» йому, зокрема, монопольним правом на видобуток вугілля та інших корисних копалин на тимчасово окупованих територіях.

Для забезпечення незаконних збройних формувань готівкою зловмисник розробив нову фінансову схему за участю кількох маріупольських фірм. Підприємства паралельно з легальною діяльністю займалися формуванням та організацією відправленням вантажів з товарами на тимчасово контрольовані терористами території. Кошти, які акумулювалися на рахунках цих фірм, за фіктивними договорами перераховувалися російським компаніям, зареєстрованим у Ростові-на-Дону. На території Росії гроші переводилися у готівку та переправлялися через неконтрольовані Україною ділянки кордону до так званого «республиканского банка ДНР» під виглядом «благодійної допомоги та податків».

За матеріалами СБУ рішенням суду накладено арешт на 51 рахунок 14 бізнес-структур. Наразі вирішується питання про надання тимчасового доступу до рахунків та, відповідно, коштів, які на них знаходяться.

Під час обшуків у приміщеннях підприємців співробітники спецслужби вилучили кошти у національній та іноземній валюті еквівалентом майже 2 мільйони гривень. Слідчими СБ України відкрито кримінальне провадження за фінансування тероризму вчинене за попередньою змовою групою осіб Кримінального кодексу України.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Фахівці Луцької ОДПІ ...

КОМЕНТАРІ