Хмельницька область: рятувальники дбають про пожежну безпеку під час збирання врожаю

Хмельницька область: рятувальники дбають про пожежну безпеку під час збирання врожаю

26.07.15 10:21 0 632
У Хмельницькій області триває жнивна кампанія 2015, а отже, загроза виникнення пожеж на сільськогосподарських угіддях традиційно для цієї пори, залишається високою. Причини пожеж на полях можуть бути різноманітні: потрапляння сторонніх предметів до робочих механізмів комбайну, підтікання паливно-мастильних матеріалів, несправний іскрогасник та необережне поводження із вогнем. Однак усього цього можна уникнути, якщо виконувати елементарні правила пожежної безпеки.

Тож, аби не допустити пожеж, 24 липня рятувальники спільно з працівниками Департаменту агропромислового розвитку Хмельницької облдержадміністрації здійснили раптові виїзди у райони області, у яких жнивна кампанія у розпалі, для перевірки виконання протипожежних заходів на хлібних масивах під час збирання зернових.

В ході рейду основна увага була звернута на забезпечення первинними засобами пожежогасіння зернозбиральної техніки, наявність пристосованої техніки для цілей пожежогасіння безпосередньо в місцях збирання врожаю. Додатково проведено інструктажі з працівниками сільськогосподарських підприємств.

Крім того, вогнеборці застерегли хліборобів щодо заборони спалювання стерні та післяжнивних залишків, а також закликали проводити обкоси та оборювання хлібних масивів у місцях, що прилягають до автомобільних шляхів, залізниць, лісів та торфовищ.

ГУ ДСНС України

у Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Работа с гель-лаком
Наступна новина: На Вінничині рятувальники ...

КОМЕНТАРІ