На Вінничині рятувальники проводять рейди перевірки об‘єктів жнивної кампанії

На Вінничині рятувальники проводять рейди перевірки об‘єктів жнивної кампанії

26.07.15 10:27 0 621
Щороку, перед початком та в період збору зернових нового врожаю органи державного нагляду у сфері пожежної та техногенної безпеки ГУДСНС у Вінницькій області здійснюють перевірки дотримання сільськогосподарськими підприємствами вимог правил пожежної безпеки. 25 липня рятувальники спільно із журналістами відвідали сільськогосподарське підприємство с.Морозівка Мурованокуриловецького району.

На меті було перевірити підтримання працівниками об‘єкту протипожежного стану на току, місцях обробки та складування зернових. Окремо фахівці звертали увагу на укомплектованість техніки, яка знаходиться на полях, первинними засобами пожежогасіння. Керівництвом господарства завжди приділялась і приділяється особлива увага до пожежної безпеки, адже усі розуміють, якого лиха може накоїти вогонь. Усі без винятку працівники пройшли інструктажі з пожежної безпеки. Забезпеченість приміщень та техніки вогнегасниками повністю відповідає нормам належності. За словами фахівців державного нагляду у сфері пожежної та техногенної безпеки району, у цей період найбільш загрозливими факторами є спекотна погода, несправний стан деяких хлібозбиральних агрегатів, а також людська недбалість та безвідповідальність.

У цей напружений період, аграріям, рятувальникам та усім громадянам необхідно об’єднати зусилля, аби не допустити вогонь на поля та у місця зберігання врожаю, забезпечити населення хлібом та до зернини зберегти вирощене.

Рятувальники нагадують, що забороняється спалювати стерню, пожнивні залишки і розводити багаття на полях та біля них. Прагнучи заощадити, селяни не усвідомлюють, що наражають на небезпеку не тільки себе, а й цілу громаду. Адже над полями проходять лінії електропередач, які може пошкодити вогонь, і тоді без світла залишаться цілі населені пункти. До того ж, при сильному вітрі пожежа може перекинутись і на інші лани, де врожай ще не зібраний. Неконтрольоване полум’я часто знищує лісові насадження, завдаючи масштабних збитків екосистемам. Слід нагадати, що за самовільне випалювання сухої рослинності або її залишків Адміністративним кодексом України і Правилами пожежної безпеки України передбачена адміністративна відповідальність.

Нині вогнеборці звертаються не тільки до працівників сільськогосподарської галузі, а й до всіх громадян: причиною пожежі на хлібних ланах може стати навіть необережно кинутий недопалок цигарки чи сірник, а тому, мандруючи на автомобілі чи пішки повз поля із збіжжям, будьте обережні з вогнем!
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Хмельницька область: ...
Наступна новина: В Закарпатській області ...

КОМЕНТАРІ