Тернопіль: сергій Надал взяв участь у молитовній ході «Стації митрополита Андрея»

Тернопіль: сергій Надал взяв участь у молитовній ході «Стації митрополита Андрея»

27.07.15 15:42 0 712
26 липня у Тернополі відбулася велелюдна молитовна хода «Стації митрополита Андрея». Багатотисячна колона вирушила від Архикатедрального Собору Непорочного зачаття Пресвятої Богородиці УГКЦ після Божественної Літургії та пройшла центральними вулицями міста до Набережної ставу. Під час зупинок миряни розважали над уривками з творів Митрополита Андрея Шептицького та молилися за його прославу і мир в Україні.

На Набережній тернопільського ставу відбувся Молебень до Святого Володимира, освячення води та відновлення обітів Святої Тайни Хрещення.

Очолили молитовну процесію Владика Василій (Семенюк) та Владика Теодор (Мартинюк). Участь у ході взяв міський голова Тернополя Сергій Надал.

Звертаючись до присутніх очільник Тернополя, зазначив:

« - святковий день, коли українські християни у всьому світі згадують події тисячолітньої давнини. Тоді, у водах Дніпра-Борисфена, наш древній і гордий народ прийняв Христову віру. Саме тоді святий князь Володимир об'єднав землі Київської Русі — України в єдину могутню державу. Україна зробила свій цивілізаційний вибір, почавши нову для себе християнську традицію державотворення. Україна стала невід'ємною частиною християнської цивілізації.

Важливість цієї події в українській історії особливо відчувається в наші дні. Ця подія має духовне і геополітичне значення. Ця подія є історичною датою самовизначення України як народу, який обрав правду, свободу, справедливість, любов, віру. Українці підтвердили свою вірність вибору декілька разів. У тому числі тоді, коли відновили власну Незалежність та коли зі зброєю піднялись її захищати. Захищати від страху, ненависті, зради, підлості та брехні. Піднялись на справжню війну добра і зла. Віримо, що Христос нас не залише у важкі часи, бо він завжди був поруч з нами у випробуваннях і біді. Віримо, що попереду нас чекає перемога. Ми подолаємо всі негаразди, відбудуємо країну і станемо сильною державою.

Вітаю українців усього світу з Днем хрещення України-Русі. Ця дата говорить всьому світові, що ми народ древній. Ми народ духовний. Ми творили європейську ідентичність тоді, коли тільки формувалась Європейська цивілізація. Українці займали гідне місце на карті світу колись і скоро ми відновимо предківську славу.

Нехай Господь оберігає наш край. Просимо у Нього єдності, мудрості, любові та милосердя. Але перш за все просимо у нього перемоги над країною-агресором, яка є прислужником темних сил. Просимо сили подолати всі випробування, які дані нашому народу, нашому поколінню».

Захід приурочено 1000-літтю від дня смерті князя Володимира Великого, батька хрещення Русі-України, та українських князів Бориса і Гліба, а також 150-літтю від дня народження Митрополита Андрея Шептицького.

Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Что представляетс собой ...
Наступна новина: Ремонт автомобильного ...

КОМЕНТАРІ