В Житомирській області упродовж доби рятувальниками ліквідовано 18 пожеж,серед яких 9 займань сухої трави

В Житомирській області упродовж доби рятувальниками ліквідовано 18 пожеж,серед яких 9 займань сухої трави

27.07.15 10:05 0 642
За добу з 25 на 26 липня рятувальникам Житомирщини довелося 18 разів виїжджати на ліквідацію пожеж, загиблих та травмованих внаслідок подій немає.

Переважна більшість пожеж спричинена погодними умовами – надмірною спекою та подекуди поривами вітру. Зокрема, виникло 9 пожеж в екосистемах, у результаті яких вогнеборці загасили 8,4 гектари сухої трави, в переважній більшості на землях запасу селищних рад. Ще в 4-х випадках рятувальників ДСНС викликали на ліквідацію пожеж, спричинених займанням сміття на відкритих територіях.

Зазвичай причина таких пожеж – у людському факторі. У спеку до займання може призвести викинутий у суху траву, на узбіччя дороги чи просто у смітник недопалок цигарки або непогашений сірник.

Вкрай небезпечно у таку погоду розводити багаття чи спалювати сміття. До пожежі може призвести навіть залишені на місці відпочинку пляшки чи уламки скла, адже скло, фокусуючи сонячне проміння, здатне спрацювати як запалювальна лінза.

Тож, рятувальники закликають населення прибирати у місцях відпочинку за собою сміття і дотримуватися правил пожежної безпеки, як у побуті, так і на природі!

У ДСНС України у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Рівненщині в ДТП ...
Наступна новина: Погодні умови на території ...

КОМЕНТАРІ