На Вінничині рятувальники попереджають про небезпеку пожеж в екосистемах

На Вінничині рятувальники попереджають про небезпеку пожеж в екосистемах

28.07.15 13:48 0 679
Шановні громадяни! За весняно-літній період 2015 року станом на 27 липня на території Вінницької області зафіксовано 210 пожеж в екосистемах. Дуже часто спалювання сухостою переростає у великомасштабні загорання. Особливо на відкритій місцевості, де швидкість поширення вогню надзвичайно велика. У населених пунктах спалювання трави може перерости в неконтрольоване горіння і нести загрозу майну та життю людей.

Крім того, пожежі у природних екосистемах пов’язані не тільки з економічними збитками, вони завдають величезної шкоди довкіллю.

У зв'язку з цим, Головне управління ДСНС України у Вінницькій області закликає громадян дотримуватися правил пожежної безпеки поблизу лісових масивів, на відкритих територіях та під час прибирання присадибних ділянок. Нагадуємо, що за самовільне спалювання сухої рослинності або її залишків передбачено адміністративну та кримінальну відповідальність.

Не випалюйте суху траву, не розводьте багаття в лісі, не створюйте смітники в лісі та на прилеглих територіях, тим більше, не підпалюйте їх! За сухої погоди достатньо найменшої іскри, щоб спалахнуло велике полум'я, особливо у хвойному лісі. Забороняється розпалювати багаття на торфовищах, поблизу копиць сіна, скирт соломи, зернових ланів. Слід дуже пильно наглядати за дітьми, адже, залишившись наодинці, їхні пустощі з вогнем - дуже небезпечні.

Якщо ви помітили займання в лісах, посадках, на відкритих територіях, полях, негайно телефонуйте за номером «101».

Пам'ятайте, що лише дотримання елементарних правил пожежної безпеки застереже від трагедії!

ГУ ДСНС України

у Вінницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: м. Ічня: тривають заходи з ...

КОМЕНТАРІ