В Житомирській області рятувальники не припиняють наголошувати на правилах пожежної безпеки в спекотний період,за добу ліквідовано 10 займань сухої трави

В Житомирській області рятувальники не припиняють наголошувати на правилах пожежної безпеки в спекотний період,за добу ліквідовано 10 займань сухої трави

28.07.15 13:38 0 668
26 липня о 14:20 на пункт зв’язку 8-ї державної пожежно-рятувальної частини міста Коростень надійшло повідомлення про займання сухої трави та дерев’яної господарської споруди в селі Шатрище.

По прибуттю чергового караулу до місця події встановлено, що пожежа виникла в приватному домоволодінні. Зі слів господині, вона з родиною смажила шашлики на присадибній ділянці. Вогонь був розведений на землі. Через деякий час полум’я перекинулось на суху траву та почало швидко поширюватись по території. Спочатку відпочиваючі намагались самостійно приборкати пожежу. Однак, коли вже почав горіти сарай, вони зателефонували до служби порятунку «101».

Силами рятувальників локалізувати займання вдалось о 14:45. О 15:40 – остаточна ліквідувати. Вогонь встиг знищити сарай, дерев’яну огорожу та 1га сухої трави.

Загалом, за добу на території Житомирської області сталось 10 загорань сухої трави, 5 з них виникло у Коростенському районі. Лише на території с.Ушиця Коростенські вогнеборці двічі за тиждень ліквідовували подібні пожежі. Основною причиною займань є спалювання сухої рослинності.

У зв’язку з підвищеною пожежною небезпекою, рятувальники вкотре закликають громадян не використовувати відкритий вогонь на вулиці, не кидати на землю недопалки цигарок та сірників. У випадку необхідності розведення вогню в побуті, слідкувати за розвитком подій і не допускати неконтрольованого розповсюдження вогню. Завжди мати поруч напоготові засоби пожежогасіння.

У ДСНС у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Баня из сруба,что может ...
Наступна новина: На Вінничині рятувальники ...

КОМЕНТАРІ