Житомирщина: 10 вибухоне-безпечних предметів знищили піротехніки минулого тижня на території області. Усі боєприпаси часів другої світової війни

Житомирщина: 10 вибухоне-безпечних предметів знищили піротехніки минулого тижня на території області. Усі боєприпаси часів другої світової війни

28.07.15 14:00 0 655
24 липня на території Ігнатпільського військового полігону Коростенського району були знищені 2 артилерійські снаряди часів другої світової війни, виявлені місцевими жителями.

Зокрема, снаряд калібру 152 мм був знайдений в селі Лісівщина громадянами, які відпочивали на місцевій водоймі. Вони помітили його на березі, поблизу води, і зателефонували за номером «101». Інший боєприпас калібру 75 мм був вилучений піротехніками ДСНС з присадибної ділянки жителя Коростеня. Чоловік саме косив поле, коли побачив, що з-під землі видніється підозрілий металевий предмет. В обох випадках небезпечних знахідок ніхто не торкався, а одразу звернулись до служби порятунку.

Загалом з початку року на території Житомирської області групою піротехнічних робіт Управління ДСНС знищено 883 вибухонебезпечні предмети, 10 з яких – упродовж минулого тижня. Серед них найбільше артснарядів (747), 71 мінометна міна, 30 гранат та 9 авіабомб. Зазвичай небезпечний спадок часів другої світової війни мешканці області знаходять при проведенні земельних і будівельних робіт та відвідуванні лісових масивів.

Шановні громадяни! Рятувальники вкотре нагадують, помітивши вибухонебезпечний предмет або щось зовні схоже на нього – негайно телефонуйте за номером «101». Не випробовуйте долю – не чіпайте його! В жодному разі не можна розбирати чи розпилювати боєприпаси. Самостійно не переносьте та не перекочуйте їх з місця на місце. Не збирайте та не здавайте такі предмети в металобрухт. Убезпечте від біди себе та своє оточення!

У ДСНС у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Что же непосредственно ...
Наступна новина: 29-31 липня у Луцьку ...

КОМЕНТАРІ