Перший в Україні офіційний парадром відкрили на Соколиній горі

Перший в Україні офіційний парадром відкрили на Соколиній горі

28.07.15 10:50 0 804
Перший в Україні офіційний парадром відкрили на Соколиній горі, що у Кременецькому районі. У програмі заходу були показові польоти парапланеристів з Рівного, Луцька, Києва, Львова, Тернополя, Івано-Франківська, Одеси, а також концерт і польова кухня.

Над створенням офіційного місця для здійснення тренувань і польотів на парапланах працювали рік часу. Ідею відкриття на Соколиній горі парадрому підтримали керівництво району та Національного природного парку «Кременецькі гори», де й розташована Соколина гора. Облаштовувати парадром розпочали у березні цього року, для проведення польотів було розчищено старт, підготовлено площадку для посадки, наведено благоустрій підніжжя гори, демонтовано і перенесено під землю частини ліній електропередач.

В урочистому відкритті парадрому «Соколина гора», що відбувся 26 липня 2015 року, взяли участь представники Міністерств, департаментів та управлінь Тернопільської облдержадміністрації, керівники Кременецького району, працівники національного природного парку «Кременецькі гори», молодіжні організації, гості та громадськість.

Серед розважальних заходів, були представленні дитячі атракціони, конкурсні програми, діяла роздрібна торгівля, виставка ужитково-прикладного мистецтва народних майстрів краю. З концертною програмою виступили аматорські колективи сіл Великі Бережці, Дунаїв та Куликів.

Тимчасово виконувач обов`язків керівника апарату облдержадміністрації Віктор Шумада привітав місцевих жителів та гостей свята з визнаною подією не тільки на Кременеччині, а й на Тернопільщині. Він зауважив, що історія парапланеризму на Кременеччині має початок у 1933 році, коли почався курс навчання, з'явились перші шкільні планери, були побудовані ангари на горі, житло для інструктора. З часом кількість літальних засобів зросла до 20 штук. Але все припинило існування в 1939 році з приходом Червоної армії. Все було знищено і забуто аж до теперішнього часу, коли традицію починають відновлювати.

« Я переконаний, що тут є величезні перспективи, - зауважив Віктор Шумада. – Приємно, що на відкритті є спортсмени з Одеси, Києва, Рівного, Львова... Зважаючи, що в Украіні до цього часу був тільки один офіційний парадром, який у тимчасово окупованому Криму, то до Кременця гарантовано приізджатимуть з усієї України, а також Європи».

З 26 липня можливостей для екстрімального проведення вільного часу на Тернопільщині стає усе більше і більше, переконаний директор департаменту сім'ї, молоді, фізичної культури та спорту облдержадміністрації Віктор Мацикур.

«Унікальні повітряні потоки дозволяють стартувати просто у небо з гори, а також проводити тренування та змагання на точність приземлення, - наголосив Віктор Мацикур. - Для того, щоби зробити такий спорт і захоплення більш доступним, у Кременці планують відкрити льотну школу, а також найближчим часом можна буде політати з інструктором будь кому за помірну ціну».

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Волині відбувся ...
Наступна новина: Табір «Вперед і Вгору» ...

КОМЕНТАРІ